Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Originální chytrá tragikomedie, plná emocí a zajímavých jedinců. Přesně mi sedla do nálady. Výborná Sally H. v roli matky jako vždy nezklamala, Nathanův učitel velký sympaťák a v hlavní roli talentovaný Asa B. Na to, že je mu teprve 17 let, toho má již herecky hodně za sebou, tak snad ho ta filmová mašinérie nesemele. Celkově silný příběh ze specifického prostředí mladých matematických géniů, velmi zajímavý postavami i prostředím, vyvážené tempo a švih. Pátou hvězdu jsem ubrala kvůli někdy moc velkému ždímání emocí. Opět film uvedený na Febiofestu 2015, který by oživil česká kina. Minulý rok zvítězil výborný švédsko - islandský film Domov ( 87 % ), který se k nám bohužel dále nedostal :-( ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Z tohodle prcka se jednoujistojistě stane obrovská herecká ikona. Ch.Bale taky začínal takle zamlada a podívej se kde je teď. Tenhle prevít dokáže zahrát snad každou postavu. Tady se zhostil role autisty, jehož jediná zábava je matika (wau, to má někdo veselej život, co? :o) ). No a jak to tak na Světě bývá, tak pookřálo i autistovo srdce, respektive ho mladá rákoska nasměrovala krapet jiným směrem než jen matematickým. A tím směrem nebyla nic jiného nežli mocná čarodějka (pro jelita - láska :o) ). Průměrný dráma, ve kterým se toho moc nestane, ale kvůli tomu prckovi stojí za to vidět jednou za život. Jakej asi měli potom život? On - autista a matematickej mág, Ona - rákoska a matematická magička :o). ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Nevím teda jestli A. Butterfield hrál autistického kluka, protože se v tomhle snímku o tom moc nemluví. Každopádně ač byl nebo ne, ve své podstatě svou povahou odpovídal. Jako zrovna tohle drama je pro mě dost neslané a nemastně. Neříkám, že X plus Y nemá, co říct, ale jestli něco říká, tak hodně oparně a pomalu. Jsou tady věci, které mě zaujali, jako třeba příběh jeho mámy a učitele. Příběh jeho spontánní kamarádky Zhank Mei. Ale celkově vzato dobrý průměr. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Posledná štvrťhodina je vyslovene nádherná. No predchádza jej veľmi rozporuplná hodina a pol, ktorá je miestami gýčová, miestami nesmierne nudná, potom zas zbytočne komplikovaná, tlačiaca na city. Najviac ma chytila dejová línia chorého učiteľa, no tú mi film akosi neponúkol celú, akurát ma to mrzí. Zvláštny snímok. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Mozna se to nekomu, ta napln filmu, bude zdat lacina. Ale me se to dotklo a absolutne libilo. Priblizne v 3/4 filmu, jsem si rikal, ze bych se rad jeste dival. A opravdu, kdyz film koncil, rikal jsem si, ze bych se chtel jeste divat na pribeh Nathana a Zhank Mei i pres pokrocilou nocni hodinu. Ackoli byl konec predvidatelny a prubeh samotny nijak prevratny, zkratka to vsechno nejak pekne fungovalo a vytvorilo vynikajici podivanou, ktera me vtahla do deni. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)
  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)

Reklama

Reklama