Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Plagát neklame, jedná sa o detský film. O detský film o priateľstve malého chlapca a psa. A má samozrejme temnejšie odtiene, pretože sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Že sa jedná v podstate o rozprávku je zrejmé zo scény, kde sa vykúpaním v studenom jazierku stane zo šedivého hava havo snehovo biely. No on je to vlastne maxipes Fík, pretože má neprirodzene veľké nohy a pri Sebastianovi vyzerá ako obor. Je tu paralelný príbeh prevádzačov cez hory a ten hlavný príbeh je okorenený tým, že Bela je považovaná za vraha miestnych oviec, tie ale vraždia vlci. Takže metafora je zrejmá a ide asi aj o to, aby bola takto sprostredkovaná aj odrastenejším detským divákom, prípadne aby im to rodičia vysvetlili. Bela a Sebastian je jednoducho napísaný film a je takým skvelým príkladom pre začínajúcich scenáristov, ako sa najlepšie naučiť základy profesie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z celkom nenápadného filmu vzišlo zaujímavé prekvapenie. Príbeh chlapca a psa tu už bol mnohokrát, ale francúzom sa podarilo namiešať ideálny pomer všetkých zložiek, vrátane tej najdôležitejšej - nádherného psa. Absolútne som netušil, že sa dej odohráva vo vojnovom období, o to viac som však bol potešený. K filmu som si sadol hlavne kvôli deťom a tie boli max. spokojné a my dospelí rovnako. Najväčšie pozitíva snímku sú krásne hory, výborné obsadenie, poteší hlavne T. Karyo a nádherný soundrack s tak dojímavou skladbou, že som si ju musel okamžite po filme vyhľadať. Či už spievaná detským či ženským hlasom, nádhera. V rámci žánru detský či rodinný spĺňa tie najprísnejšie požiadavky, mne trochu chýbala nedokončená linka s nemeckými vojakmi, ale inak veľká spokojnosť. Pre deti skvelá voľba. Na diaľku posielam pochvalu STV1, ktorá odvysielala film pomerne skoro po premiére v kinách. Na záver pridávam nádhernú skladbu z koncertného pódia. 90%. ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Na Belle a Sebastiánovi, jsem byl jako dítě s tátou a vůbec mě to nebavilo, protože i když se jedná o takový milý a hezký rodinný film, který je, ale spíš pro dospělé, protože děckám to nic nedá a budou se u filmu nudit a velký bílý pes to opravdu nezachrání, ale teď zpětně co jsem si to po neuvěřitelných 10 letech pustil znovu musím uznat, že jsem měl pravdu a že to jako dítě nemám šanci ocenit. Úžasné prostředí Alp a dýchlo to na mě, takovou dobrodružnou atmosféru za čerstvým vzduchem a lesem. 7/10 ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takový nemasný neslaný děj o ničem. Roztomilý klučík, to ano, který se vydá hledat bestii, která prý podle všeho pojídá statkářům ovečky z ohrádky. Nakonec najde prašivého psíka, který se po jednom umytí v místním horském jezírku promění na bílého zářivého psa, připomínající na první pohled ledního medvěda. Do tohoto téměř okoukaného děje je zařazen ještě jeden děj vedlejší, kdy kloučkův pěstounský táta převádí židy přes hranici Francie. Sečteno podtrženo, z hereckých výkonů mě nejvíce oslnil ten pes. 35% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)

Reklama

Reklama