Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o přátelství se zvířaty.. Mám ráda filmy dějově zasazené do krásné přírody.. Mám ráda filmy zachycující druhou světovou válku.. „Bella a Sebastián“ tohle všechno obsahuje v jednom balení. Režisér Nicolas Vanier dokáže divokou přírodu představit v celé její bolavé kráse. Hrdinové jsou poněkud ploššího rázu, ale možná je to pokus o autentičnost a přirozenost hlavních postav. Scény, které zachycují pouto mezi chlapcem a psem jsou rozhodně nejpovedenější.. „Bella a Sebastián“ je návrat ke klasickému rodinnému dobrodružnému film, jaké jsem ráda sladovala v dětství. V dnešní době se už příliš „londonovek“ bohužel netočí. Na francouzský dobrodružný film hodně dobré, už se těším na druhý díl :-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděla seriál a četla i knížku a ve filmu kromě hlavních postav neshledávám povědomého prakticky nic. Bella nebyla divoký pes a Sebastiána provázela od chvíle, kdy začal rozum brát. Mám takový pocit, že se oba snad narodili ve stejné chvíli. Ne, dvakrát se do jedné řeky prostě vstoupit nedá a tady to platí dvojnásob, i když Alpy jsou stejně nádherné jako tenkrát. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na kvalitní dobrodrůžo a nedostal jsem ho. Takže jsem se musel spokojit s kvalitně odvedenými leteckými záběry alpské krajiny a velmi dobrými výkony divoké zvěře ve vedlejších rolích. Zvláště dominantní byli svišti a kamzíci, ale kvalitně zahrál i jelen, orel a solidní atletický výkon odvedl divočák. Sem tak vycenil zubiska i vlk! A to je milé děti vše, co na tomto snímku stojí za zmíňku. Příběh a herci o ničem. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi neočekávané překvapení. Samozřejmě je to dětský film, obsahuje tak pochopitelně řadu klišé, desítky kýčovitých záběrů sněhově bílé Belly, kterak dovádí se Sebastiánem, nechybí dokonale šablonovité postavy německých okupantů. Na základě toho je snadné film odsoudit, jenže bez toho by to pro děti bylo těžko stravitelné. I tak příběh nese několik poselství a ne všechny asi budou menší děti schopné pochopit a docenit. Jistě ale ocení přehledně a svižně odvyprávěnou dobrodružnou pohádku s věrným psím kamarádem zasazenou do nádherných exteriérů. Ve svém žánru nadprůměrný snímek, proto za čtyři. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Nečakal som, že to bude mať normálny záver. Francúzi prekvapili a to nie len výpravou ( I love Alpy ) ale aj dejom. Príjemné, miestami nezáživné ale s peknou gradáciou a normálnym záverom, čo cením. A samozrejme netreba zabúdať na prudko jebateľnú Margaux Châtelier a moju obľúbenú divíziu. 4 z 5 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)

Reklama

Reklama