Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Som z generácie, ktorá vyrástla na knihách a seriáloch o Belle a Sebastiánovi. Aj keď len prvá séria seriálu sa odohrávala v horách ( neskôr to boli kone a potom lode a more). Tešil som sa a bol som zvedavý, ako natočia tento film. Nezostal som sklamaný, naopak uchvátila ma krásna krajina v ktorej j sa točilo Naozaj krásne zábery na prírodu. Film hodnotím 70%.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle příběhu vlastně není vůbec nic špatně. Odehrává se v, ač to zní blbě, filmově atraktivní době druhé světové války, vypráví příběh o sirotkovi, který se skamarádí s divokým psem a celý tento zajímavý příběh se točí kolem nádherného prostředí francouzských Alp. K tomu všemu režisér je grand a spolu s kameramanem vytvořili nádherné filmařské záběry, na které je doslova radost koukat. Za mě tedy dobrý. Moc hezky natočený rodinný kousek. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, všechno funguje jak má. Po stránce obrazové to má čarovnou tvář. Obsah naivní, ale pokud vím, psi se nedovedou přetvařovat. Takže to hrála ta pyrenejská fešanda skutečně dobře. Snad také proto ta větší míra shovívavosti v hodnocení. Dá se říci, že kdo prožil alespoň část svého života se psem, kočkou či jiným zvířetem, tak jistě tuší, o čem mluvím. Proto ***** ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příběh malého sirotka Sebastiána a jeho fenky Belly baví a dojímá už od roku 1965, kdy vznikl legendární seriál. Jsem pamětníkem onoho bezmála 50 let starého seriálu. Viděl jsem jej jako dítě školou povinné a tak si už nevzpomínám na jeho umělecké ambice. Troufám si však tvrdit, že tento film by jistě překonal. Natočeno je to totiž na úrovni " Doktora z hor". Chybí ta přirozená lehkost. Ještě, že to zachraňuje nádherná alpská příroda a krásná Bella. Více jak 3 * si tato nedokonalost nezaslouží. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)

Reklama

Reklama