Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Som z generácie, ktorá vyrástla na knihách a seriáloch o Belle a Sebastiánovi. Aj keď len prvá séria seriálu sa odohrávala v horách ( neskôr to boli kone a potom lode a more). Tešil som sa a bol som zvedavý, ako natočia tento film. Nezostal som sklamaný, naopak uchvátila ma krásna krajina v ktorej j sa točilo Naozaj krásne zábery na prírodu. Film hodnotím 70%.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film ešte nekomentoval, ale napravíme to. Pre mňa je "Bella A Sebastián" veľmi peknými zimným rodinným filmom z obdobia druhej svetovej vojny. Má jednoduchý príbeh, ktorý ale skvele dopĺňa vzťah chlapca so psom, ktorého sa ujme. A ktorého celá dedina považuje za príšeru z hôr. A spôsob, akým si vybudujú svoje puto rozhodne stojí za to. Plus tu máme vtipné, zaujímavé a hlavne dobre spracované postavy, na ktoré sa dobre pozerá. Má to peknú zimnú atmosféru a súčasne to má aj dobrú hlavnú myšlienku. Rozhodne ide o rodinný film, ktorý odporúčam vidieť a má veľa dobrých momentiek, ktoré stoja za to. Hodnotenie: B+ ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem, pokud se pamatuji dobře, měl rád hodně knížek. Ale víc než ostatní jsem miloval tři. Heidi děvčátko z hor, Děti z Bullerbynu, a do třetice právě knihu, jejíž adaptace právě dorazila na stříbrné plátno. A...stará láska prej nerezaví. Knížku už si moc nepamatuju, ale jako film bylo tohle absolutní pohlazení po duši, a to nejen té dětské. Užasné přírodní scenérie, záběry Alp, a do toho krásné přátelství dítěte a psa. A jakého psa! Kdyby Bellu viděl Komisař Rex, sklonil by poníženě hlavu a šel hledat housku se salámem, protože Bella byla chápavější než leckterý člověk.:) To samé, dětský hrdina je na svůj věk příliš rozumný atd. Ale jeho herec byl vybrán skvěle a stejně tak ostatní. Některé dějové nelogičnosti filmu asi stejně jako já, a rádi, odpustíte. Mnohem lepší je se posadit, a vychutnávat ty emoce za doprovodu šansonů. Skoro se to stydím sem napsat, ale...většinu filmu jsem byl dost naměkko..:) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o přátelství se zvířaty.. Mám ráda filmy dějově zasazené do krásné přírody.. Mám ráda filmy zachycující druhou světovou válku.. „Bella a Sebastián“ tohle všechno obsahuje v jednom balení. Režisér Nicolas Vanier dokáže divokou přírodu představit v celé její bolavé kráse. Hrdinové jsou poněkud ploššího rázu, ale možná je to pokus o autentičnost a přirozenost hlavních postav. Scény, které zachycují pouto mezi chlapcem a psem jsou rozhodně nejpovedenější.. „Bella a Sebastián“ je návrat ke klasickému rodinnému dobrodružnému film, jaké jsem ráda sladovala v dětství. V dnešní době se už příliš „londonovek“ bohužel netočí. Na francouzský dobrodružný film hodně dobré, už se těším na druhý díl :-) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno