Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Súčasná veda ponúka toľko teoretických poznatkov o fungovaní nášho sveta, že sa logicky raz za čas objaví film (väčšinou malý), ktorý si jednu z teórií vypožičia. Problémom je napasovať na ňu poriadny príbeh, pretože čisto o vede film byť nemôže. Byrkitovi sa podarilo napísať svižný scenár, ktorý sa síce zaoberá paralelnými svetmi, ale ako už vieme zo Solarisu, tak všetko v sci-fi je len zámienkou pre vyjadrenie sa k niečomu ľudskému. Teda k medziľudským vzťahom, ako sme svedkami aj v Koherencii. Alebo inak, všetko je metafora. Podstatné však je, že sme neustále v napätí, že príbeh nie je ani zďaleka predvídateľný a baví nás sledovať reakcie a chovanie ľudí v krajných situáciách. Jediným záporom je to, že film pôsobí amatérskym dojmom na poli spracovania. Jeho ultranízkorozpočtovosť sa miesi s faktom, že sa zrejme jedná o debut (napríklad nízkorozpočtové Primer, alebo Another earth pôsobia filmársky vyzretejšie). Našťastie je scenár tak zaujímavý, že sa tým nebudete zaoberať. To je dôvod škrtnutia jednej hviezdy, ktorú ale možno ešte pridám. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně funkční, chytlavý a zábavný mindfuck, který si nedělá z diváka škodolibě dobrý den, ale zodpovědně ho celým tím tripoidním zážitkem provádí až do smysluplného konce. Je třeba vyjádřit respekt k tomu jak se s tak složitým tvarem dokázali filmaři poprat aby byl čitelný, nepřekombinovával se a pořád držel pozornost. Jinak je to teda takový ten typ filmu, kdy ten mysteriózní sci-fi prvek je sice základní hnací silou příběhu, ale stěžejní je ta lidská rovina(psychologie, vztahy, emoce).. v tomhle mi to připomínalo podobné "nescifi" Another Earth. Někde mezi 4 a 5 ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Člověk musí překonat první unylou čtvrthodinku, ale pak se to celkem dá, chvilkama napne i přiřeže do křesla... ale konec už je zase unylej. Celou stopáž mě neopouštěl pocit, že pořádní scénáristé by z námětu vykřesali daleko větší pecku, která by mohla i zkultovnět. Tohle dopadlo spíš tak, jako by jste nepříliš zručnému děcku dali lego, ať postaví něco pořádného. Snaha tam je, ale talent znatelně chybí. 50% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

89 minut pro mě naprosté nudy. Celé to bylo zmatené, hodně uspávající, prostě nic, co by mě nějak zvedlo z mého kolečkového křesla. A to jsme dnes v domově důchodců měli klid, žádná návštěva ani vizita a přesto to nestačilo. Škoda, nedá se nic dělat, budeme jen doufat, že se nám nejbližší dobou podaří nějaký daleko lepší tip. Tenhle moc nevyšel. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Spíš než hororový je to takový nízko-nákladový psycho sci-fi film, ve kterém najdete všeho všudy 9 herců. Film má originální děj, který vás udržuje pořád v pozornosti a chvílemi, alespoň v počátku, máte v hlavě solidní bramboračku a zmatek. Zaměstnáte hlavně hlavu a věřte nebo ne, ale i já jsem měl za chvilku obrovský chaos v tom, kdo je kdo, kdo kam patří, modří, červení, prostě originální psychárna, která vám provětrá veškeré mozkové závity! Viděno jako 13 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama