Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední kauza soudce Adama Klose se neodehraje v soudní síni, ale přímo uvnitř jeho vlastního života. Jeho přítel, kriminalista Igor, nedohraje svou hru s mafií. Je předvolán k výslechu na policii. Vypovídá pravdu, nic víc než pravdu, ale jeho situace se stále zhoršuje. Už ví, že musí opustit řady policie, ale to nestačí, může být hůř, mnohem hůř. Jde o to, jak si vyložit jeho činy. Adam Klos náhle stojí před neodkladnou otázkou, jak mu pomoci, jak ho zachránit. Věc se začne týkat i Adama samého, i on a jeho matka se v té kauze zamotají a vyslýchající policisté tlačí stále víc. Adam, v duši čestný a přímý člověk, náhle stojí před osudovým rozhodnutím. Zachová se tak, jak mu profese a svědomí velí, nebo půjde dál a zachrání přítele? Co je v životě důležitější? Čest, nebo blízký člověk? Dokáže se soudce Adam Klos rozhodnout? Jaký bude jeho rozsudek v této poslední kauze? (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Ve 47. minutě píše Adam Klos (David Švehlík) dopis s hlavičkou, z níž je vidět adresa Ovocný trh 14. Na této adrese sídlí Obvodní soud pro Prahu 1, ale Klos je ve druhé sérii seriálu soudcem Městského soudu v Praze, který má budovy v ulicích Slezská a Spálená. (melica)
  • Návrh na vzetí Igora Kubiše (Marek Daniel) do vazby, viditelný ve 42. minutě, obsahuje dvě chyby. „Vrchní státní zastupitelství pro Prahu 5“ neexistuje, šlo by buď o Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5, nebo o Vrchní státní zastupitelství v Praze (a na uvedené adrese U Roháčových kasáren 1500 sídlí OSZ pro Prahu 6). Druhou chybou je rodné číslo Igora Kubiše se smyšleným posledním čtyřčíslím, takže je nelze dělit 11. (melica)

Reklama

Reklama