Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že původně jsem z komentářem na tuto žebrotu nechtěl vůbec ztrácet čas, protože to jenom zapadá do laviny sraček která se v žánru horor valí v tomto roce a tak se děje již několik posledních let. I když je pravda, že co se koncentrované trapnosti týče, tak remake Poltergeista a Vzkříšení demence nastavili laťku (ne) kvality opravdu hodně vysoko, tak tohle tomu zdatně sekunduje. Mno můj čas je drahý takže jenom stručně to co se rozpadlo pod rukama už mistrovi Wanovi ve dvojce se tu dojebalo definitivně. Zkrátka další omletej stokrát viděnej duchařskej koncept plnej laciných lekaček. Pokolikátý už??? 15% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Séria Insidious bude za 30 rokov vnímaná tak, ako je dnes séria Amityville Horror z osemdesiatych rokov, pri ktorej sa dnes možno len čudovať, prečo si niečo také nudné a smiešne vyslúžilo toľko pokračovaní a pozornosť publika. Insidious je ľakačkovová lunaparková atrakcia, ktorá spojením šokov a hlasitých zvukových efektov dokáže v prítmí kina dodať adrenalín do krvi, no inak je to banálna klišé báchorka. A ja - fanúšik fenoménu hororových sérii - budem podobne ako pri Amityville Horror pozerať každý diel a vedome pri tom trpieť viac ako hlavní hrdinovia posadnutí démonmi. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak těch prvních třicet minut je vyloženě kliše a nabízí to průhledné lekačky, které se sice snaží, ale moc jim to nejde . Tak proč sem dal čtyři? Dobrá otázka, po tom co dědek s maskou, navštíví osobně naši mladou hrdinku, tak nastává pro tu holku peklo a pro mně konečně horor. Whannell jako by v té první části, filmu škádlil diváky a připravoval je na druhou polovinu, pač ta co se týče napětí je výborná, začíná vyhrávat pomalý zlověstný soundtrack, kamera výborně střídá úhly a scéna kde Quinn byla sama v upuštěné chodbě na kolečkovém křesle, byla vyloženě alarmující na nervy. Na to že má tenhle PG-13 tak je docela brutální a nekompromisní aneb nejdrsnější sundávání sádry. A konečně, konečně někdo vytvořil část duchů tak jak sem si představoval, nečekejte nic podobného co bylo v Poltergeistovi, hnusný barák a v něm ztrápené duše, to je prostě perfektní. Whannell mně přesvědčil o svých kvalitách, ale jen to konec mohl být víc napínavější. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som hodnotil prvý a druhý diel Insidious, tak som mal pocit, že sme tu konečne mali fantastický hororový film, ktorý vedel využívať ľakacie momenty tak, že nerušilo atmosféru a všetko do seba skvele zapadalo. Okrem toho sme mali skvelých hercov a postavy, ktoré dokázali príbeh ťahať. James Wan však teraz zahral len malú rolu na dve minútky a réžie a scenára sa ujal Leigh Whannell. Prvá polka filmu je úplne priemerná, málo atmosféry, veľké množstvo ľakačiek, ktoré dokopy nikam nevedú a veľmi slabo rozvíjaný príbeh. Nebolo to hrozné ako v tohtoročných "Lazarus Effect" alebo "Poltergeist" remake, no na druhú stranu to bolo veľmi lacné v porovnaní s tým, čo nám dali predošlé dva filmy. A už som si myslel, že to padne do hlbín, no druhou polovicou filmu sa všetko začína dvíhať a konečne tu máme aj namakané scénky, kde strach skutočne vie panovať. O najlepšiu sa asi postará Stefanie Scott, keď bude posadnutá démonom a rozhodne sa postaviť. Tam som skutočne len zdesene pozeral. Lin Shaye ako Elise je skvelá a rovnako aj samotný Leigh Whannell s kolegom Angusom Sampsonom sú super. A konečne mám pocit, že sa pozerám na Insidious. Keď si teda zvážim pre a proti, tak druhá polka skutočne film zachraňuje. A je to len dobre. Mrzí ma, že kvalitatívne Insidious 3 nedosahuje na svojich dvoch predchodcov, no v hororovom výbere tohto roku patrí medzi silnejšie hororové tituly. Hodnotenie: B- ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak zprvu musím říct, že mám sérii Insidious nesmírně rád, proto mu některé vady na kráse vždy rád odpustím, ale Leigh Whannell se coby nástupce Wana s trojkou popasoval dobře. V něčem byl možná i lepší než Wan, ale je to strašně těžký posuzovat. Člověk tu potká staré známé a zjistí, jak si někteří vlastně našli k sobě cestu, což je samozřejmě velký plus. Jinak ve srovnání s předchozími díly musím říci, že je trojka asi nejslabší a to hlavně v gradaci, nebo v nějakém pořádném zvratu, který je tady slabší. To určitě hodně uživatelů odsoudí, protože očekávali něco extázového jako u předchozích dílů, ale já byl rozhodně spokojený i s tímhle zakončením. Může se přirovnat třeba k Annabelle. Jednička je pro mě srdcovka, dvojka má neskutečný, propletený děj a tady by si právě závěr zasloužil něco víc, ale pod čtyři hvězdičky rozhodně nepůjdu, protože i tady mi šla chvílema husí kůže. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)
  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama