Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s takovou koncentrací nesympatických herců. Dokonce i postavy, co mají být kladné (např. Muriel nebo její matka) jsou protivné a iritující. Člověk má chuť úplně všechny proplesknout a říct jim jedno velké ,,wake up"! Hlavní postava, které by mi zřejmě mělo být líto, je taková tlustá trapka, že naprosto chápu, proč je za outsidera. Upřímně - ani já bych se s ní nechtěl bavit a místo litování se, poslouchání ABBY a holčičkovském snění o dokonalé svatbě bych jí doporučil jít si zacvičit a udělat si make-up. To o čem mluvím se ještě dá snést v první polovině, protože je natočena v komediální nadsázce. Ale když se film překlopí do poloviny druhé a začne vážně řešit všechny problémy lidstva (lehký SPOILER) od rakoviny, ochrnutí, korupce, nevěry, imigrantství až po smrt blízké osoby, aby dospěl k převratnému poznání, že pravá láska a přátelství je to nejdůležitější na světě, je to už opravdu špatné a působí to jako horší díl Kroku za krokem. Je mi líto, tento kult mě minul. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Myslím, že srovnávat tento film s Láskou nebeskou dost pokulhává. Muriel, sympatická dívka s nadváhou z maloměsta, nalézá život v Porpoise Spit v Austrálii nudným a tráví většinu svého času sama ve svém pokoji a poslouchá oblíbenou skupinu ABBA. Jejím nenaplněným snem je její svatební den s rytířem na bílém koni, ač nikdy neměla s nikým schůzku. Ukradne tedy peníze, aby mohla strávit dovolenou svých snů a setkat se s praštěnými kamarádkami. Dosavadní svůj styl života změní vzhůru nohama a dokonce si vymyslí i nové jméno.... Není to určitě špatný film. Zvláštnost mu dávají nezapomenutelné a nesmrtelné hity mé oblíbené skupiny, a proto jsem dlouho uvažoval i o vyšším hodnocení. No uvidíme při dalším zhlédnutí. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Austrálie rulez! Hořkosladkokyselá komedie, která nejede podle nějakého připitomělého mustru. Přitom využívá docela omšelé téma, jak nebýt věčným outsiderem a vymanit se z té "debilní díry, kde jsem se narodila a určitě tu nechci i zemřít". Muriel je typický venkovský balík, přitom fajn holka, kterou stačí jen popostrčit. Tím strkadlem je živelná Rachel Griffiths, které je šoufl ze všech těch nafintěných pipek, které byly omylem její spolužačky. A to jsem snesl i dabovanou verzi... "Jsi hrozná Muriel..." ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Muriel miluje skupinu ABBA, ale Mamma Mia si moc často nezpívá, je ošklivá a tlustá, ale deník si nevede, a nedoufá v lásku nebeskou, ale ve svatbu jako ze žurnálu. Její poněkud zjednodušené myšlení totiž zaměňuje vdavky za reinkarnaci a bílé šaty jsou pro ni důležitější než ten, kvůli komu je oblékne. Při pohledu na její rodinu, jejíž členové se nacházejí v různých stupních retardace, je ovšem pochopitelné, že jí představa manželského soužití musí splývat s nirvánou. Ne, není to romantické a není to komedie a některé aspekty vypadají natolik reálně, že se divák ani nemůže cítit nad Muriel zvlášť nadřazeně. Hodně smutný film. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

10. 1 2017 Dala jsem tomu šanci. Tohle fakt nedávám. 5. 11. 2019 Nechce se mi věřit, že mám něco takového na seznamu k vidění ... 7. 11. 2019 Třetí pokus, tentokrát opravdu do konce. Při prvních dvou pokusech jsem neustála prvních 15 minut. I teď přemýšlím, čím si tento film zasloužil ocitnout se na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět ... Ať to beru z kteréhokoliv konce, stále vidím jen průměrný film, který se podobá stovkám jiných. Není ani vyjímečný, ani výborný, z meho pohledu není ani příliš dobrý. Nemám potřebu ho nějak hanět nebo na něm hledat chlupy, jednoznačně je natočený pro určitou cílovou skupinu, kde podle všeho uspěl. Pozitivní je určitě skvělá Toni Collette, která byla v kombinaci Rachel Griffiths nezapomenutelná, hlavně ve scéně, kde si střihly song od ABBY. Tím bohužel pro mě veškeré klady končí, nezaujal mě ani děj, který je příliš jednoduchý, ani charakteristika postav, která je příliš mělká. Zůstává koukatelný film na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho píchnout a ostatní filmy už jste několikrát viděli. Pro mě další potvrzení faktu, že se můj filmový vkus od většiny diváků a autorů výše zmiňované knihy dost podstatně liší. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama