Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typicky japonska fantasy kravinka s pozami a preslovmi z japonskeho manga komiksu. Pomerne zabavne, zial nie moja salka kavy. Fandovia si vsak pridu na svoje a nech po kusku kludne siahnu. Demonik bol s priborakom celkom fajn. :) Hoci bojove choreografie uz su za posledny rok podobne ako vajce vajcu. Postavicka 'sluzticky' v sexi oblecku, co je btw. dalsia typicka japonska uloha, mi naopak spolu s mladym "panom" prisla smiesna a znacne otravna. V skutku len pre fandov zanru, pripadne hodne mlade rocniky. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Vskutku velké překvapení! Anime seriál jsem, přiznávám, neviděl, nicméně i pro neznalé diváky je tu aspoň stručně vykreslen tento svět a jeho pravidla. Hnacím motorem tohoto snímku je bezpochyby perfektně vyšperkovaný scénář do posledního detailu. Hodně mě potěšil i vyšší počet nečekaných zvratů, které dodaly filmu nejenom swag, ale i dynamiku. Herecké výkony rovněž na dost dobré úrovni, nicméně Hiro Mizushima si tu roli užívá ze všech úplně nejvíc, a byť se může zdát, že má celý snímek jeden kukuč, tak jeho výkon je fakt brilantní. Tento snímek mě doopravdy v lecčems překvapil, a rozhodně nevylučuji v budoucnosti projekci anime seriálu. Jojo, Japonci prostě umí. Taková osobitá filmová estetika se jen tak nevidí, a jakékoliv originální a osobité přístupy v kinematografii vřele vítám. ***8,5/10*** ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Nezatížená mangou, nezatížená anime, ale zatížená Mizushimou a jeho první rolí, v které jsem ho viděla. Tak nějak jsem k tomuhle filmu přistupovala. I tenkrát hrál sluhu a světe div se: tehdejší komorník i sluha z pekel měli hodně společného. No, to je vedlejší. Film sám o sobě asi nesedne každému, ale já se nenudila. Je pravda, že anime je z toho cítit na sto honů, ale nijak neruší. Hudební podkreslení přesně sedlo a kameraman si dal taky dost záležet. Ale na druhou stranu mi samotný příběh přišel dost předvídatelný a naivní. Nebýt tam pekelník s laskavou tváří, tak bych asi hodnotila trochu jinak. SPOILER: A ještě jedna věc. Mnohem víc by se mi líbilo, kdyby měl film vysloveně otevřený konec a skončil ve chvíli, kdy Sebastian mluví o černé duši. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nečekejte temnou fantasy. Tím Kuroshitsuji rozhodně není. Jindy je pro mě snadné napsat hodnocení hned z první, ale v tomto případě, už po několikáté mažu a pokaždé jsem chtěl napsat něco jiného. V mnoha ohledech je tento film v rámci uvedených žánrů špatný. Vše vám je polopaticky vysvětleno a navíc pro jistotu i ukázáno, dokonce i souboje jsou zpomaleny a vůbec všechny obrazy jsou dokonalé; vše je opravdu efektní, snad aby nebylo oko, ani mozek diváka ničím rušeno. Nulový prostor pro dohady, představivost...mystiku. Příběh je vcelku jasně daný a snad jen úplné jelito by nebylo schopné odhadnout, kudy se bude ubírat a odkud vítr vane. Pravda, v jednom okamžiku udělá scénárista s divákem o jedno "kolečko" navíc, ale to spíš pobaví, než překvapí. Co ovšem překvapení přinese, je velmi dobrý konec. A tím myslím posledních cca 5-10 minut, které udělají z předchozích dvou hodin předehru k příjemné pointě celého příběhu. Za vyzdvihnutí stojí i způsob, jakým se tvůrci rozhodli démona pojmout. Dalo by se říct, že vztah démon vs Šiory a jejich dialogy byly na celém filmu to nejlepší a zbytek(zápletka, bitky, záporné postavy) sloužily jen jako prostředek k vývoji obou postav. V mnoha ohledech zajímavý film, který je plný klišé a naivity, ale obojí je tak nějak poctivé a chtěné, takže i když jsem si při samotném sledování Kuroshitsuji častokrát povzdychl...ve finále mi to nevadí. 3* nedávám proto, že je to film průměrný, ale proto, že ... hmm, dám 4*...nenapadá mě, proč bych dával jen tři. ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby na konci filmu sebrali malému harantovi hračku, ano, tak jsem se cítil. Je málo filmů, u kterých jsem si po pár záběrech jistý, že si ten film užiji stejně tak, jako sex s 12ti letou prostitutkou. Démon neboli sluha hlavní hrdinky mi hned v první scéně připomínal Alucarda, což mi začalo vyrážet dech a nezbývalo mi nic jiného než hltat záběr za záběrem a užívat si bohužel jen dvouhodinový náser. Na konci filmu jsem se modlil, aby to byl začátek a rozjeli to všechno znovu. Klobouk dolů ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení snímku probíhalo od 1. 4. do poloviny měsíce května roku 2013 převážně v oblastech japonského ostrova Kjúšú. (Conspi)
  • Snímek vychází z mangy, tzv. grafické novely, "Kuroshitsuji" japonského manga spisovatele Yana Tobosa. Ta se čtenářům díky japonskému manga magazínu  Monthly GFantasy prvně představila v roce 2006. (Conspi)

Reklama

Reklama