Reklama

Reklama

Recenze (25)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rešpektujem názory ostatných. Sú vo vytržení z niečoho, čo mne, aj napriek jeho nepredvídavosti a totálnej mystickosti, skôr zaľahlo v ušiach. Nemal som v tomto smere chuť na žiadnu detektívku, ale na takto zmätenú estrádu, kde sa nedočkám ničoho, čo čakám...Hovorím nie. Záver je pomerne nejednoznačný, riešiteľný z každej možnej strany, ale dopracovanie sa k nemu, čo to trvá, čas je totižto relatívny...Ách jo! ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice netypický film, který bych popsal jako mix surrealistického psychologického dramatu s prvky thrilleru a gialla. Děj snímku sleduje portugalskou překladatelku Alice, jenž má noční můry a trpí ztrátou paměti. Tyto věci jí velice zneklidňují a rozhodne se, že jim přijde na kloub, protože díky nim ztratila práci. Odcestuje tedy do odlehlé rekreační oblasti Garmy na popud pohledu, který nachází doma. V Garmě se setkává s mnoha lidmi, kteří se jí zdají velice povědomí, ale zároveň se jí straní a nechtějí ji pomoci..... Film se vyznačuje bezútěšnou atmosférou, kdy hlavní hrdinka pátrá oč běží a všichni vědí více než ona a nikdo jí moc nechce pomoci. K tomu jeden tajemný dům s pávi a vše to připomíná jiné velice povedené atmosferické giallo The house with laughing windows. Docela mě mrzí, že musím dát nižší hodnocení, ale snímek se rozjíždí a je napínavý až po druhé půli. Škoda, trochu přepsat scénář nebo zkrátit stopáž a hned by z toho byl klenot italské kinematografie. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kto to tu taguje? Netuším, čo má toto spoločné s giallom. Teda okrem toho, že je to talianske a má to skvelú kameru. Iba tá a ešte výborná hudba sú na Orme zapamätania hodné. Zvyšok je len hrozne uťahaný a nudný mysteriózny/psychologický film, ktorý stojí na prepletenom tajomstve, ktorého odhalenie je predvídateľná rutina najhrubšieho zrna. Strata času. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stylový, surrealistický, vizuálně velmi atraktivní a oslnivý a po technické stránce (režie, střih, kamera) velmi kvalitní film, po žánrové však těžko zařaditelný (něco mezi psychologicko/mysteriozní detektivkou s šikovnou kombinací scifi a giallo elementů). Opravdu velmi zajímavý a netradiční film, jehož dobrým základem je kvalitní scénář, perfektní skličující a úzkostlivá atmosféra, kdy jste těžko mohli předvídat události dopředu, film díky efektivnímu tajemství vás udržuje ve stále nejistotě, napětí i ve strachu, stále jste zvědavi na to jak se věci nakonec vyvrbí, sekvence jsou i dost matoucí (hlavně v tom neustálém mísení snů a reality), takže musíte opravdu hodně přemýšlet, aby jste to nakonec všechno dobře pochopili (fascinující finále hodně napoví, ale pořád tu ve vzduchu visí nějaký ten otazník), české titulky v tomto případě hodně pomohly a já za ně děkuji, samozřejmě nesmím opomenout ani velmi přesvědčivý výkon Florindy Bolkan (Alice) v hlavní roli, která je tu tentokrát nakrátko a Piovaniho hudební doprovod. Spokojenost, neprávem podceněný režisér Bazzoni, opět nezklamal (celkem 5 filmů, z toho 3 vynikající gialla, i když tento film tam spadá jen okrajově, a 2 westerny) a pokud budete mít trpělivost, vydržíte určitě až do konce, nejde ani tak o to film pochopit, ale hlavně si ho vychutnat, stojí to vážně za to. Neprávem zapomenuté 70s mistrovské dílo, pro filmové fanšmejkry především. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Napínavé psychologické drama s příměsí thrilleru tajemné jako hrad v Karpatech. Specificky sedmdesátková atmosféra, z níž až docela mrazí, okořeněná poměrně šílenou zápletkou/pointou. To vše sice ve zdlouhavějším tempu, ale v zajímavém prostředí, se sympatickou hlavní hrdinkou a originálním podání. Takhle vás Kinski ještě nepobavil. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama