Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 3

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (133)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že mnohým neveriacim ľuďom bude tento silne kresťanský film asi proti srsti - čo sa do veľkej miery odrazí aj na ich hodnotení. Tiež mám z toho zmiešané pocity, lebo toto bolo fakt miestami naozaj za hranicou únosnosti. Ale asi to bol aj cieľ v tohto filmu - vyvolať pochybnosť a podporiť (ne)vieru v zázraky. Možno keby z tej celej nadpozemskej atmosféry trochu ubrali, malo by to oveľa väčší dosah a asi aj divácke uznanie. Ale je mi jasné, že v tomto si žiadny ústupok nemohli dovoliť odpustiť. Samozrejme, to je len môj subjektívny pohľad. Čo sa ale spracovania týka, tak to bolo vcelku vydarené, dokonca aj postavy zaujali a herecké výkony boli dosť na úrovní. Takže za mňa 3 hviezdičky plné (ne)dôvery. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

No a čo, že to je veľmi kresťanské. Však o to predsa ide, nie? Mne sa to náhodou celkom páčilo a úplnou náhodou sa mi do rúk dostala aj kniha, takže som to vedel porovnať. A čuduj sa svete, mne sa páčila aj kniha! A to nie som nejaký zarytý kresťan. Proste to má niečo do seba a ako čas plynie, tak sa z toho stáva niečo viac. No ale nechcem robiť spoilery a radšej si to pozrite. A samozrejme vám doporučujem aj knihu. ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi trochu líto, že to není zpracované spíše více do hloubky - třeba sezbírané ty střípky do nějakého jednolitého vyprávění... že je tam namíchaná i situace např s financemi, která pro děj nebyla podstatná a neměla ani žádné rozuzlení... Ale jinak příjemné na zamyšlení a na shlédnutí. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s náboženskou tématikou, ale zase všetkého treba s mierou. A toto tu už bolo cez hranicu únosnosti a ďaleko na území lacnej kresťanskej agitky. Inak vonkoncom som nepochopil, prečo bol pre tých kostolníkov taký problém uveriť, že nebo existuje (dokonca chceli vyhodiť aj reverenda), veď predsa viera v nebo a Ježiša je nedeliteľná a hlavná časť viery, alebo sa mýlim? Tak potom načo chodili do kostola? Tie reči o Bohu, mŕtvom synovi tej nesympatickej babizne a nenarodenom dieťati na lepšom dojme tiež nepridali. Hrozne patetické a podliezavé citové vydieranie.... Podpriemer. 40/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to klasický americký, spíše televizně působící, cajdáček. Věřícího to asi ohromí, skeptika už tolik ne. Greg Kinnear je v podobných taťkovských rolích jistej v kramflecích a mám ho takhle rád. Příběh je dost prostý, ale sympatický. Škoda, že polemizaci následně nahradí jistá tendenčnost. Na druhou stranu film nic okatě nevnucuje a za to si zaslouží uznání. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama