Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. AHA. No i tak se dají nalákat hromady nevěřících američanů, kteří už od narození říkají za každou větou "bůh nás ochraňuj" Film byl nudný a celé to nebe mi připadalo jako trapná agitace abych se kvůli tomu musela cítit jako kus hadru, protože jsem hříšná duše. Ještě že nejsem věřící, protože po tomhle filmu který mapuje skutečnou událost, bych musela v tom kostele i spát. Bála bych se vyjít na ulici abych se kvůli něčemu neprohřešila a to nebe by se pro mě nenávratně zavřelo. Lidská omezenost nezná hranice. Navíc to bylo nezáživně natočené. Takže jedna hvězda. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem víru příliš nechápal, současně ji však nikomu neupírám. Svět je tak pestrý, že způsobů jak ho vidět a jak žít život jsou tisíce. Proč by jedním z nich nemohla být zrovna víra v boha. Navíc bylo docela fajn vidět v době zblbnuté islámským fanatismem trochu toho uklidňujícího křesťanského vidění světa. Přestože filmu nechybělo několik silných okamžiků (rozhovor s matkou o nenarozeném dítěti), jako celek se málokdy zvedl nad průměr. Na vině byly možná až příliš konzervativní představy nebe, které jeden duhový kůň zrovna nevytrhne, fádní režie, která mi nedokázala zprostředkovat emoce příběhu a utopila je v tematických klišé, a možná i herecké výkony. Třeba Greg Kinnear zvládá na výbornou sympaťáka a starostlivého otce rodiny, mnohem méně však duchovního zmítaného pochybnostmi. A už vůbec jsem u něj nezaznamenal tu vnitřní proměnu, o které v závěru mluvil. ()

Reklama

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Je to docela jednoduché. Jsou dvě kategorie lidí. Ti co věří a ti co nevěří. Pokud věříte, film se vám bude líbit. A není to ani tak o tom, jestli jste praktikující křesťané, stačí věřit v něco po smrti. Pak film smysl dává. A je vyprávěn z lehka, pomalu a s láskou. Prvně jsem shlédl několik rozhovorů s Coltonem na youtube a pak si teprve film stáhl, takže jsem uvítal, že se film drží reálného příběhu. Pokud bych zcela odfiltroval téma nebe z filmu a tudíž hlavní pointu, pak stále zůstává možná i víc než polovina. Kdo se tomu bude smát, tak je hloupý. Ale ta víc než polovina filmu je o lásce. Tak jak ji známe (snad) i z našich životů. A o to tu jde především. O to jde vlastně v životě jako takovém. O nic jiného tu nejde. A kdo čeká nějaký nabušený blockbuster, bude velmi zklamán. To si raději pusťte x-meny :). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že mnohým neveriacim ľuďom bude tento silne kresťanský film asi proti srsti - čo sa do veľkej miery odrazí aj na ich hodnotení. Tiež mám z toho zmiešané pocity, lebo toto bolo fakt miestami naozaj za hranicou únosnosti. Ale asi to bol aj cieľ v tohto filmu - vyvolať pochybnosť a podporiť (ne)vieru v zázraky. Možno keby z tej celej nadpozemskej atmosféry trochu ubrali, malo by to oveľa väčší dosah a asi aj divácke uznanie. Ale je mi jasné, že v tomto si žiadny ústupok nemohli dovoliť odpustiť. Samozrejme, to je len môj subjektívny pohľad. Čo sa ale spracovania týka, tak to bolo vcelku vydarené, dokonca aj postavy zaujali a herecké výkony boli dosť na úrovní. Takže za mňa 3 hviezdičky plné (ne)dôvery. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím myšlienku, nejdem sa púšťať do debát o (ne)existencii neba, to do komentáru o filme nepatrí. V úvode veľmi dobré, asi až do operácie ako záchytného bodu, od ktorého to, paradoxne, šlo dolu vodou. Hovoril som si, že celý film vlastne príjemne plynie a v závere to naplno rozbalí. Nevravím, že záverečný "speech" bol "failom" (toľko anglicizmov :D ), určite bol na zamyslenie veľmi hodnotný, no zo všeobecného hľadiska ma nijako extra nenadchol. Ako (v globále) celý film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama