Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (95)

Payushka 

všechny recenze uživatele

To, ze se nekdo rozhodne nevypravet zivotopisny film linearne, z nej jeste neudela obr originalni masterpiece. Snimek se mi pokusil vysvetlit, proc byl James Brown, jaky byl. Nevysvetlil. Nema "srdicko", ani inteligentni dialogy, ktere by alespon navodily zdani chladne "uveritelnosti". Misto toho si divak vyslechne kybl patosu a vzdy, kdyz ho neco zaujme, tak film zase uskoci jinym smerem. Obcas se po hodine vrati, obcas ne. I kdyz to cele ma pres dve hodiny, stejne sledujete, jaky asi byl nejaky James Brown. Ale nemuzu souhlasit s nekolika komentari - o tom "proc" se dozvite minimum. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád životopisné filmy a nemám rád,když se v nich tvůrci snaží nějakým způsobem experimentovat s formou.Tate Taylor se o to pokusil a nakonec zůstal někde na půli cesty.Výsledkem je zdlouhavá a poměrně sterilní podívaná,kde James Brown tu a tam promlouvá přímo k divákům a děj skáče z místa na místo,z času do času a občas je celkem problém se zorientovat.Pokud je nějaký důvod proč Get On Up vidět,pak je to výborný výkon Chadwicka Bosemana,který se opravdu stal Jamesem Brownem a vedle něj i dalších výbroných herců.K vyššímu hodnocení to ovšem snímku nepomůže...60% ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

I pres nadmernou stopaz film nezacne nudit ani na chvilku. Je to hlavne diky obsazeni titulni role, Chadwick Boseman se role Jamese Browna zhostil vice nez dobre, castemu stridani casovych rovin a hlavne skvele hudbe, ktere je ve filmu dostatecne mnozstvi. Trosku skoda je, ze prace s kamerou neprinesou nejaky vetsi moment prekvapeni, film o funku by si zaslouzil svezejsi rezii. Takle dostavame "jen" standardne kvalitni zivotopis, ktery kvuli absenci vetsi kontroverzi spojene s postavou Jamese Browna funguje spise jako film o funku. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Hudební film o životě Jamese Browna, mého oblíbeného zpěváka už drahně let. Rád jsem potěšil jeho písničkami a příběhy z jeho života, ať už šlo o dětství nebo začátky hudební kariéry. Hudby je ve filmu opravdu hodně a tak pro fanouška zpěváka je to zážitek. Pro diváka, který tento žánr nevyznává, bude příběh trochu nezáživný. Může i vadit neustálé skákání v ději filmu do Jamesova dětství, které nebylo po odchodu matky jednoduché. Obdiv zasluhuje představitel Jamese B. Chadwick Boseman, zejména jeho taneční kreace. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, on je to celkem dobrý, životopisný film, kde si hlavně představitel hlavní role říká o to, aby se o něj lidé více zajímali. Jsou zde momenty, které jsou výborné a které jasně říkají, že nikdo není takový, jak na první pohled - nebo v televizi - vypadá, ale stejně si nemůžu pomoct, že je to něco, co už člověk viděl. Není to v ničem tak skvělé. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)
  • James Brown byl sice uznávaným umělcem, na druhou stranu byl obviňován z týrání žen, přechovávání drog a za tyto skutky byl i několikrát odsouzen k vězení. (Rakosnicek77)
  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)

Reklama

Reklama