Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (96)

West 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy bývají celkem oříšek a kolikrát se to dost nepovede, protože je hlavní představitel buď nesympatický, nebo naprosto nesrovnatelný od originálu. A občas bývá příběh daleko od pravdy , hodně poupravený aby byl zajímavější a snesitelnější. James Brown byl legenda.. Osobně jsem na něm byl 2x v Praze a naposled nekolik měsíců po jeho koncerte zemřel, ale v 73 letech to na parketě rozjížděl v takovým stylu , že mi běhal mráz po zádech. A tak jsem dlouho čekal co z toho vzejde. No a ono to nakonec bylo víc než jen dobré. Chadwick Boseman tady prostě předvádí úchvaten hereckej výkon. Příběh se snaží být dost odlišný od těch které známe. Jede se totiž na střídačku - Back in time (Budoucnost - Minulost) Hudba je na jedničku a zpracování též. Jen tam přece něco chybělo. Ray měl například víc k realitě -vnitřní démony alkoholu a drog. U Browna to nebylo tolik ukázáno a nebudem si lhát, ten na tom jel daleko víc než samotnej Charles. Vyobrazení jeho temné stránky není v tomto filmu tak objektivní a zaměřuje se spíše na tu hudbu a jeho charakter. Přece se mi zdá, že je to tu hrozně podhodnocené. Tohle je totiž velice kvalitní snímek a zaslouží si být v červené. 79% ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Na příběh Jamese Browna jsem se moc těšila a dala bych nejspíš tři hvězdy nebýt tak výborného obsazení a jejich hereckých výkonů a pochopitelně produkce, která udělala neskutečný kus práce. Režie na druhou stranu, není špatná ale zvolená forma je nejen ohraná už ale také dost matoucí a rušivá. Přesto ale je to ten lepší životopisný film, nikoliv horší. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Písně Jamese Browna mi nejsou cizí a několik oblíbených kousků by se v mém playlistu našlo. Toto filmové zpracování jeho vzestupu a pádu je však klasickým a nijak inovativním filmem, který diváka ubíjí stereotypem a přílišnou délkou, kterou nás provází nijak zajímavý herec v hlavní roli a vše je podtrženo fádní režií. Naštěstí jsou alespoň hudební výstupy povedené a poutavé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád životopisné filmy a nemám rád,když se v nich tvůrci snaží nějakým způsobem experimentovat s formou.Tate Taylor se o to pokusil a nakonec zůstal někde na půli cesty.Výsledkem je zdlouhavá a poměrně sterilní podívaná,kde James Brown tu a tam promlouvá přímo k divákům a děj skáče z místa na místo,z času do času a občas je celkem problém se zorientovat.Pokud je nějaký důvod proč Get On Up vidět,pak je to výborný výkon Chadwicka Bosemana,který se opravdu stal Jamesem Brownem a vedle něj i dalších výbroných herců.K vyššímu hodnocení to ovšem snímku nepomůže...60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh (spíš jeho malá časť) J. Browna na filmovom plátne. Bez neho dnešná hudba v mnohých žánroch by pravdepodobne vypadala inak. Z hľadiska životopisného filmu je to na priemernej úrovni, z hereckej stránky dominuje jedine Ch. Boseman aka J. Brown. Citom vybraná hudba. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)
  • James Brown byl sice uznávaným umělcem, na druhou stranu byl obviňován z týrání žen, přechovávání drog a za tyto skutky byl i několikrát odsouzen k vězení. (Rakosnicek77)
  • James Brown získal během své dlouhé kariéry přezdívky "Mr. Please Please Please", "Mr. Dynamite", nejčastěji ale "The Godfather of Soul". (Rakosnicek77)

Reklama

Reklama