Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

mcb 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která Kanclu škodí, je fakt, že jde o doslovný remake kopírující téměř záběr po záběru všechny díly první série britského originálu. Lze tak vidět, že brněnská verze nemá žádnou váhu, jen striktně předepsanou dějovou strukturu, vtipy a postavy - herci tak nemohou těžit nic z vlastní individuality a spíše se otrocky napodobují herecké výkony svých předobrazů (Gervais, Freeman apod.) a divák pak odpočítává, kdy nastane jaká scéna. V rámci českých sitcomů jde však o jasný nadprůměr, který ale nejspíš osloví ty, jenž s originálem nepřišli do styku. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

"Menšík, Bolek ... Donutil" . Česká verze je velmi věrná předloze a tak si člověk znalý originálu připadá jak na divadle a zaměřuje se spíše na překlad a herecké výkony. Nutno dodat, že ty místy dodávají novou esenci trapnosti (nechtěně). Ale Kopta hraje hlavní roli Chvály velmi dobře, ovšem obávám se, že ten se své katarze na obrazovkách ČT nedožije (na rozdíl od Brenta). ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu rozpaky. Je to takový ten opravdu hodně "suchý" humor, anglický předobraz se snaží úplně okopírovat. Jenže ani z toho původního anglického humoru jsem nebyl zas tak odvázanej, že bych se smíchy za břicho popadal... edit: po 3.díle: začínám 'objevovat', že se místy dobře bavím...tak trapné fóry až jsou vtipné :) ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Už u původního kanclu jsem se zrovna smíchy za břicho nepopadal, protože tenhle typ humoru nechápu. Hráli tam nicméně dobrý herci, tak jsem to tak nějak shlédl. Česká verze je o poznání debilnější, vykrádající a impotentní sračkou, která nabízí akorát pitomě roztlemenýho Koptu bez hereckýho talentu a pak spoustu dalších nezajímavých herců, kteří melou blbosti. Úplně mi tento seriál zapadá do mého názoru o Šteindlerovi - že posledních dvacet točí jednu sračku za druhou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem žádný závratný počin, první epizoda jen potvrdila mé rozpaky a rozmrzelost, ale postupem času jsem té zvláštní hře docela přišla na chuť. Hodně mi pomohlo zhlédnutí úvodních epizod britské i americké verze a myslím si, že Šteindler tenhle projekt vzal za správný konec. Velkým plusem je pochopitelně obsazení, ještě výraznější než Kopta je Radim Novák v roli Jáchyma. Nebýt rozpačitého závěru, přihodila bych zřejmě i tu čtvrtou hvězdičku. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama