Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Humor originálu neseděl k mému naturelu, i když jsem rozuměl záměru, česká verze je téměř kopie, ale ne tak syrová, realitu připomíná spíš jen tou roztřesenou kamerou, jinak by takového šéfa už dávno někdo (minimálně) inzultoval. Střed seriálu se dostával do červených čísel, před koncem se ustálil na průměru a výš ho vytáhl poněkud češtější konec (v originálu chtějí vedoucího vyhodit, zde povýšit). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, opakovaný vtip přestává být vtipem. Obzvláště, když ho místo vypiplaného britského humoru dostanete v neinvenčním okopírovaném českém balení. A ani ten snaživý Kopta s rozpačitým výsledkem mnoho nenadělá. I přesto si ale myslím, že český Kancl si své diváky bezesporu najde a pro mnohé diváky by mohlo jít o vtipnou a svěží podívanou. Bohužel se však bude jednat o jedince, kteří se nezajímají o zahraniční seriálové kulty a do televizního Kanclu tak zamíří úplně poprvé. My ostatní dostaneme jen totálně neinvenční kopírku kdysi viděného bez švihu, jistého přesahu či ostrého humoru.. A kdo z nás by chtěl podruhé koukat na to samé, jen v dosti slabším podání? 50% ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dva dily mi bohate staci, vsadim boty, ze po dalsich dilech kvalita strme vzhuru nepujde. Anglicky original byl suchy a nekompromisni (predevsim diky skvelemu Rickymu G., ktereho to katapultovalo mezi elitu). Americky remake byl velmi rozsahly, trosku s jinym humorem, ale tez vynikajici (mj. vytecny Carell a par dalsich silnych postav). Cesky je proste takovy...cesky. Bojacny, kopirujici, bez pointy, a paradoxne ani moc nepripomina mockumentary, spis sitkom. Skoda. Vic casu tomu jiz venovat nebudu. Jedna hvezda za par peknych holek. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Anglický kancl mám rád, americký kancl nemám rád.. jak mohu mít rád český kancl? První díl not BAD.. anglický humor a styl je sice očividně kopírovaný jak moc to jen jde, ale trochu se to ztrácí v postavě šéfa Václava Kopty. On je totiž bohužel moc sympatický, každý ho totiž známe jako "vtipného" komika. Naproti tomu Gervais je "drsný" komik, který se neštítí ničeho, ani si dělat legraci třeba z postižených lidí. No uvidíme, třeba z pana šéfa bude na konci série taky pěkná "PASSY". ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

"Menšík, Bolek ... Donutil" . Česká verze je velmi věrná předloze a tak si člověk znalý originálu připadá jak na divadle a zaměřuje se spíše na překlad a herecké výkony. Nutno dodat, že ty místy dodávají novou esenci trapnosti (nechtěně). Ale Kopta hraje hlavní roli Chvály velmi dobře, ovšem obávám se, že ten se své katarze na obrazovkách ČT nedožije (na rozdíl od Brenta). ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama