Fargo - Season 5 (2023) (série)
Tvůrci:
Noah HawleyRežie:
Thomas BezuchaScénář:
Noah HawleyHudba:
Jeff RussoHrají:
Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh, David Rysdahl, Joe Keery, Lamorne Morris, Richa Moorjani, Sam Spruell, Sienna King, Dave Foley, Rebecca Liddiard, Conrad Coates, Jessica Pohly, Nick Gomez (více)Recenze (9)
V té vteřině, kdy odložila pušku (co s sebou hrdě 1/2 epizody tahá) na zem, zaleze a vymění ji za kost(!?) si to epizoda pohnojila. A když o pár chvil později zase vesele upalovala do mlhy se stejnou puškou v ruce, scénář se proměnil v žumpu, co předvádí přešlapy jen na efekt. Mám pocit, že se blíží scénáristické fiasko biblických rozměrů. ()
Vypadalo to, že lepší než v předchozím dílu už to snad ani být nemůže ... a ono přece jen může ... od první vteřiny do poslední tak brutálně intenzívní, dusivé a gradující, že proti tomu jsou všichni reacherové a další rutinní akční stories jen zábavné pohádky o pejskovi a kočičce, navíc bez téhle jedinečně vycizelované a dokonale temné pohlcující atmosféry. Tak kdopak zase dostane oškara? Ten, kdo si ho opravdu zaslouží, asi ne? ()
„Jaký má smysl být miliardář, když nemůžu nechat nikoho zabít?“ ()
Klidně bych šel do plné palby, kdyby Noah Hawley nenapsal do scénáře scény s odložením pušky. 1) Dot měla zatím skvělé instinkty a zbavení se jediné zbraně mi k ní prostě nesedělo. 2) Nejenže odložila jedinou zbraň; ještě z ní udělala znamení typu: "Tady jsem, hledej, šmudlo." To byl fakt úlet, kterým mě tvůrci nemálo vytočili. Titulky k mé verzi mě naopak pobavily ve chvíli, kdy jsem si uvědomil, že někteří lidé nerozlišují mezi slovníkem na drogovém trhu a na porno scéně. Ne, blow fakt není "hulení", jak se mi snažily titulky vsugerovat :-) Kromě té děsivé kraviny, kterou jsem zmínil na začátku, šlo o parádní epizodu, která připravila půdu (a možná i sklepy) pro tradiční Fargo finále. / Poučení: Za všech okolností se snaž používat rozum. Pokud ti jde o život, používej ho o to víc. ()
Není čas, a hlavně ani chuť, na nějaké vyjedndávání - jde se do velkého finále, které promění ranč v pevnost. Gator už to neuvidí, Roy asi poprvé pochybuje, Munch si jede svoje. A Dot má nového, nečekaného spojence. 90% ()