Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (145)

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako velká fanynka bratrů Joela a Ethana Coenových jsem si nebyla jistá, jestli si mám pustit tento seriálový počin, který je inspirovaný jejich drsným krimi thrillerem Fargo. Moje obavy však vůbec nebyly na místě, protože první série se vydařila přímo náramně. Potěšilo mě, že se nevytratila mrazivá atmosféra původního filmu i typický černý humor zůstal zachován. A herecké obsazení hlavních rolí snad nemohlo být lepší. Především Billy Bob Thornton a Martin Freeman se předvedli v takové parádě, že budu muset popřemýšlet, zda je nezařadím mezi své oblíbence. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra, skvelí herci, skvelý dej - ale ak to všetko dáte dokopy, tak to nefunguje. Čož je škoda, hlavne preto, že Thornton a Freeman majú výborné role, ktoré im perfektne sedia. Nanešťastie je to celé ako pritiahnuté za hlavu a prevažne druhá polovica série je až príliš neusporiadaná. Obrovský potenciál celej série teda dopláca na miestami obrovské prešľapy tvorcov. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady bylo rozhodování jestli 4 nebo 5 hvězd snad nejtěžší, co jsem zažil. Chce se mi dát čtyři, protože Fargo ani zdaleka není dokonalej seriál. Má několik zbytečnejch scén (stopáž by rozhodně mohla být kratší), pár logickejch chyb a ten příběh jako takovej je "jenom" dobrej, rozhodně ne výbornej. Na druhou stranu má fakt neopakovatelnou atmosféru, kterou ještě umocňuje dobrá hudba. Potěšilo mě i několik odkazů na původní film Fargo. Nakonec jsem dal těch pět hvězd, už jen proto, že u žádnýho jinýho seriálu jsem neviděl 10 hodin (10 dílů) během dvou dnů – Fargo mě zkrátka nepustilo. Mimochodem, skvělou roli tu má spoustu vedlejších postav, kterým pak kraluje Keith Carradine. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní díl si mě omotal kolem prstu, ale nevím, jestli to bylo úplně dobře, protože ho žádná z následujících epizod nepřekonala. Hlavními trumfy seriálového Farga jsou herci, především tedy Martin Freeman, Billy Bob Thornton a Allison Tolman, a to, že nejde o obyčejný remake, nýbrž o docela mazané pokračování, které film bratří Coenů tu a tam něčím připomene. Pětihvězdičkové hodnocení ovšem nedávám z toho důvodu, že některé věci některým lidem procházely až příliš snadno a většina policejního sboru, o FBI nemluvě, se chovala vážně neskutečně tupě. A také si mohli scenáristé dát záležet s dopovězením některých příběhů, když jich tolik rozheráli - například co se stalo s Chazzem a jeho rodinou? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nahliadnutie do série 2 ma utvrdilo v tom, že tento seriál je potrebné hodnotiť po sériách, pretože sú to samostatné útvary. Po veľmi dobrom zážitku z filmu som bol oprávnene zvedavý, čo prinesie seriál. A priniesol rozkošatenejší dej, iných hercov, z ktorých dominovali Billy Bob Thornton a Martin Freeman, primeranú atmosféru, výbornú hudbu a kameramana, ktorý sa tiež nenechal zahanbiť. Takže ako obvykle môžem vyčítať iba slabšie fungujúce nožničky strihača, ktorý mohol, zbaviť túto sériu hluchých miest a zbytočných dejových odbočiek. Potom by sa dalo uvažovať o plnom počte bodov. V každom prípade mimoriadny počin, ktorý bude málokto z divákov, ktorí videli film, považovať za nadbytočný. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Když vejde Lester Nygaard (Martin Freeman) do restaurace za Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), je na stěně tabule se speciální nabídkou drinku White Russian (česky Bílý medvěd), který proslavil film Big Lebowski (1998), za nímž také stojí bratři Coenové. (BabetakCZE)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama