Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Chris Rock, Jessie Buckley, Jason Schwartzman, Ben Whishaw, Jack Huston, Salvatore Esposito, E'myri Crutchfield, Andrew Bird, Anji White, Jeremie Harris (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafiánské tření fungovalo ve druhé sérii na výbornou, zkusit to s ním ještě jednou by nemusel být špatný nápad, jenže to by to celé muselo být jinak. S přidanou hodnotou rasismu bych vzhledem k době, ve které se děj odehrává, neměl problém, kdyby ovšem nebyla tolik na sílu tlačená, z toho jsem totiž Smutny. Postav je tu až příliš, těch skutečně zajímavých je však velmi málo a díky prostoru pro vypravěčku a její nezajímavou rodinu toho moc nepředvedou. A tak je jediným světlým momentem černobílá devítka, ve které má konečně větší prostor jeden ze zajímavých, Rabbi Milligan a jeho "syn", příjemný, za to dost očekávaný odkaz. Právě devítka má i několik velmi povedených záběrů kamery, které zbytek série překvapivě zase postrádá. A aby toho nebylo málo, i jedinou solidní přestřelku, což na tu kameru vlastně navazuje. I přes zmíněné mafiánské tření jsou přestřelky neuvěřitelně slabé, někdy třeba stačí, když se vše odehrává za zavřeními dveřmi. Ovšem ta očekávaná nádražní náročnou přípravou a místem dává vzpomenout na Neúplatné. Jenže u vzpomínky také zůstane, zavřené dveře v tom zase hrají svoji roli, tentokrát sledujeme Odisův boj s nimi. Přitom se jedná o finální konfrontaci silné dvojice Dick Wickware a Odis Weff, která tu samozřejmě je, ovšem jen ona. 50% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už předchozí série se ve stylu vyprávění úplně vzdálila tomu, co dělalo Fargo Fargem v luxusních prvních dvou, takže jsem nějakej návrat k tomu, co fungovalo, ani nečekal. Tahle čtyřka je spíš taková gangsterská sága, která někdy funguje, někdy ne. Bavilo mě to utčitě víc, než trojka, ale hodně tomu ublížily díly na konci. Nejdřív se dvě, pro mě jedny z nejvýraznějších postav, střetnou v souboji, aby oba padly po zásahu tornáda a v následujícím díle si další velká postava, od které jsem si hodně sliboval, vystřelí mozek z palice potom, co zakopne...Navíc začátek a konec války byl vměstnán do dvou krátkých dílů a přišly jsme podle mě o to nejzajímavější. 65%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se začalo hovořit o seriálovém Fargu, vnímal jsem ho jako producentský pokus parazitovat na slavném snímku Coenů. Skepse mě rychle přešla a s každým dalším dílem jsem světu Farga plnému temných postav, které křivolakými cestičkami skrápěnými lidskou bolestí a krví kráčejí vstříc své představě o štěstí a nakonec sklízejí to, co nečekaly, podléhal víc a víc. Úspěch Farga stál na dvou faktorech. Na kvalitních scénářích, které dokázaly všechny nepravděpodobné dějové zvraty podávat s lehkostí a přirozeností, přicházely s neokoukanými nápady, vykreslovaly zajímavé prostředí a komunity, a co je nejdůležitější, vyprávěly napínavé a zábavné příběhy o lidech z podsvětí. Druhým faktorem byly pozoruhodné, více či méně vyšinuté nekorektní charaktery, kterým nečiní nejmenší problém překračovat zákony i etické hranice vytyčené panující morálkou. Charaktery, které oplývají neskutečnou dávkou charismatu a podnikající skutky, které je posouvají až k hranici městských legend a hrůzyplným historkám předávaným policejními veterány nováčkům. Začátek 4. série ještě nejeví známky úpadku a funkční zkratkou líčí střídání etnicky definovaných zločineckých klanů u moci. S typicky fargovskou ironií je líčen vznik kreditních karet. Jenže s přibývajícími minutami přibývá i scénáristických nedodělků - typický je zkratkovitě budovaný vztah psychopatické sestry a nového šéfa italského klanu. Seriálové postavy většinou nemají potřebný prostor a zůstávají nevyužité. Kvůli scénáristické nemohoucnosti je promrhán potenciál dalších. Černošskému gangu chybí výraznější individuality, Chris Rock je castingový omyl roku. Jessie Buckley a hvězda Gomory Salvatore Esposito své postavy hrají jako vyložené karikatury a tím ubírají seriálu potřebné napětí. Pro předchozí série Farga sice bylo typické používání humoru, ale jeho temné antihrdiny bylo nutné brát vážně. V hejtování by se dalo ještě pokračovat, ale i přes četné nedostatky si čtvrtá série Farga třetí hvězdičku přece jen obhájí - jen je jasně patrný pokles kvality vůči předchozím sériím. Celkový dojem: 55 %. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle natočený seriál o souboji dvou gangů v jednom zatuchlém americkém maloměstě. Nicméně příkláním se k faktu, že ač je to bravurně natočeno, není to Fargo. A mafiánské poměřování pindíků mě z nějakého důvodu nijak zvlášť nebere. Má to několik skvělých momentu a ještě více zajímavých postav. Bohužel ti zajímaví nedostanou dostatek prostoru na úkor těch nezajímavých a my tak musíme sledovat obě strany barikády v dá se říci ne úplně atraktivním složení. Do finále už se "probojovala" opravdu pouhá hrstka postav a působí to pak jako slabý dojezd či pouhý doštěk umírajícího psiska. Bohužel pro mě zcela jasně nejhorší série Farga (i z důvodu, že předchozí tři byly vynikající). Tady tomu prostě něco chybělo, bralo se to moc vážně, tempo bylo moc rozvláčné a jak už jsem zmiňoval, nebylo to Fargo... 65% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může za za to vysoká laťka nasazená v rámci sérií, také ale slabší rozjezd a až nudivých pár epizod, než konečně nabere ty správný grády (smíření bratrů) - za mě wops X coons řada dobrá, ale zároveň ta zatím nejslabší. Stále je tu dost zábavných postaviček a cool momentů, herecky nej Esposito, Buckley, Schwartzman asi i Olyphant (naopak nesednul mi Chris Rock), potěšil "odbočkový" devátý díl, ne vše ale fungovalo a říkám si, bývalo by prospělo šikovně to osekat na osm. 75% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)
  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)

Reklama

Reklama