Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nejmíň zajímavá série. I tady po fargovskym způsobu absurdní a bizarní náhody ovlivňujou celý dění, což je super leitmotiv celýho "universa" - tzn. filmu i seriálu (jako třeba rozpoutání války gangů dětskou flusačkou, projímadlo v koláči a dojezd při bankovní loupeži...), a jsou to přesně tyhle bizarnosti, který na tom mně osobně přišly nejzajímavější. Ke zbytku jsem si už ale takový pouto nevytvořil - kromě teda fyzickýho odporu k psycho sestřičce Oraettě, který jsem upřímně přál, aby nějak pomalu a bolestivě trpěla. Fajn bonbónkem pro mě byla role Andrew Birda, jehož písničky miluju. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na počátku jsem se obával, že i tento kultovní seriál zasáhla vlna Black Lives Matter a skutečně to tak vlastně bylo. Jenže všechno je obaleno skvělým obalem, kterému nelze odolat. Bratři Coenovi již zřejmě nemají s tím nic společného, ale jejich "rukopis" je tu cítit na každém kroku. Zase se setkáváme s mnoha bizarními, neobyčejnými postavami, kterým vévodí jednoznačně Oaetter Mayflowers, ačkoliv je součásti děje jen okrajově. Ale jsou tu další, např. psychicky labilní policista Odis, irský zrádce nebo dvojice kriminálnic (ty mi byly krajně nesympatické). Samozřejmě se vše odehrává v absurdním duchu na hranici parodie. Určitě by se tomu dalo leccos vytknout, ale v mých očích je čtvrtá série téměř na úrovni první a druhé. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je o fous lepší než ta třetí, ale popravdě musím uznat, že kouzlo Farga se naprosto vytratilo a seriál už prostě nemá to co Fargo dělalo Fargem. První 2 série byly naprosto kultovní a kvalitou si troufnu říct že překonaly původní Coenovský film. Ač čtvrtá série přináší kvalitní herecké výkony a obstojnou zápletku, tak se naprosto vytratil ten WTF moment a černočerný humor společně s absurdními situacemi, které jsou pro Fargo tak typické. Pokud se dočkáme série páté, tak doufám, že naskočí zpět na původní vlnu, jinak už to bude pro Fargo vyloženě ostuda. ()

Neutralité 

všechny recenze uživatele

Vážně by mě zajímalo, jestli by tomuhle dalo místni osazenstvo 70%, kdyby to nevyšlo pod značkou Fargo.___________ Viděli vůbec tvůrci této série první, nejúspěšnější sérii Farga, která z ní udělala pojem? Kdy tam bylo jen asi 8 opravdu důležitých postav a každá dostala spoustu prostoru? Tak tady dostane prostor úplně každý, ať už je jejich příběh pro děj prospěšný nebo ne a ve finále nemáte ponětí, o kom ten příběh má vlastně být. Výsledkem je slepenec zdánlivě souvisejících událostí, nesympatických postav a velmi špatně napsaných postav (duo Gaetano&Calamita by zasloužilo nějakou cenu za "Nejhůř napsané postavy 2020")._________ Slogan "TOTO JE SKUTEČNÝ PŘÍBĚH" je naprosto bezcenný, když je ten příběh o hovně. Bída, další už prosím ne. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už předchozí série se ve stylu vyprávění úplně vzdálila tomu, co dělalo Fargo Fargem v luxusních prvních dvou, takže jsem nějakej návrat k tomu, co fungovalo, ani nečekal. Tahle čtyřka je spíš taková gangsterská sága, která někdy funguje, někdy ne. Bavilo mě to utčitě víc, než trojka, ale hodně tomu ublížily díly na konci. Nejdřív se dvě, pro mě jedny z nejvýraznějších postav, střetnou v souboji, aby oba padly po zásahu tornáda a v následujícím díle si další velká postava, od které jsem si hodně sliboval, vystřelí mozek z palice potom, co zakopne...Navíc začátek a konec války byl vměstnán do dvou krátkých dílů a přišly jsme podle mě o to nejzajímavější. 65%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Podobně jako ve filmu Kmotr (1972) jsou v epizodě předzvěstí smrti pomeranče. (awful)
  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)

Reklama

Reklama