Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Carl Mørck je hlavním vyšetřovatelem v nově zbudovaném oddělení Q, které se zabývá dlouho nevyřešenými případy. Jednoho dne se jim na stůl dostane materiál o 20 let staré dvojnásobné vraždě. Carl udělá vše pro to, aby zapeklitý případ vyřešil. Bohužel jsem před zhlédnutím filmu měl tu čest číst onu knihu, která pravda je malinko přitažená za vlasy, ale pořád to není nic oproti filmu. Ten je naprosto jiný než knižní předloha. Navíc s nesympatickými herci. Vše ubíhá raketovým tempem a ač má film bezmála dvě hodiny, vzniká tu jakási patlanina, jako když hodili jeden výtisk společně s Dětmi kapitána Granta do drtičky, a pak ze zbytku poskládali jen polovinu příběhu. Nebavilo mne to a nelíbilo se mi to. Tragický počin, který si cestu do mého srdce rozhodně nenašel. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Solídne severské krimi. Snaží sa byť správne ťaživé a zaujímavo pracuje s postavou záporáčky(?). Lenže vzťah vyšetrovateľov k prípadu je skôr pracovný ako naozaj citový (napriek snahe o opak), takže Zabijaci na švédske MILLENIUM nemajú. A HAMILTON mi zase prišiel podstatne sympatickejší. O trošku lepšie ako nórski LOVCI HLÁV... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já tedy rozhodně nemohu sdílet davové přesvědčení, že je tenhle díl lepší než ten první. Sice zde je k vidění několikatero poprsí, nějaké to znásilnění a dokonce i sado praktiky, což jsou velmi atraktivní témata a pro sever ve filmech dosti typická, bohužel mě ale nezaujal celkem fádní děj o záchraně agresivní feťácké kurvě. Taktéž mě příliš nebaví ústřední duo vyšetřovatelů. Naopak se mi dost líbil Pilou Asbæk, který je zkrátka vždy vynikající. Osud všech postav mi byl tak nějak lhostejný a celý můj zážitek byl naprosto chladný a bez emocí. Hvězdičky si zaslouží pouze několik fajn momentů. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako neprofesionální společnice, která přišla na kus řeči jen protože jsem jí zaplatil. Chvíli jsem se snažil věřit, že to myslí upřímně a vážně, ale ke konci už jsem víc koukal na hodinky než do telky. Ponurost lepší než v Ostravě Porubě, jen napětí kdyby nebylo na úrovni slaboproudu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Druhý film natočený na motívy knihy "Zabijaci" Jussi Adler-Olsena. V mnohých komentároch sa tu stretávam s výtkou, že to nie je natoľko zaujímavé, keď identitu vrahov poznáme takmer od začiatku. Mne sa práve toto na tom celom páčilo. Odkrytie identity páchateľov totiž umožňuje tú cestu do minulosti, ktorá dodáva celému príbehu charakter a prestavuje nám osudy postáv v podrobnejšom a zaujímavejšom šate, kde páchateľ nie je iba, v závere zadržanou a pár vetami popísanou figúrkou ale človekom z mäsa a kostí, ktorý sa stáva plnohodnotnou súčasťou deja. Už sa neviem dočkať ďalšej sfilmovanej predlohy, ktorá by mala prísť v tomto roku! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama