Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (403)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani překrásná tklivá hudba doprovázející závěrečné titulky mě nepřinutila litovat hlavní (anti)hrdinku, protože nebýt těchhle typů, bylo by na světě hnedle líp. I přes obrovský odpor, který k postavě Kimmie cítím, jsou "Zabijáci" bezkonkurenčně nejlepším dílem Q-série. Od prvního do posledního záběru geniální. Nørgaard se našel, Nørgaard je bůh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak z "Quéčkovej" trilógie v mojich očiach jenoznačne ten najlepší kúsok. Atmosféra sa síce snaží silou mocou kopírovať Sedem a Hru a čo sa týka využitia farieb, nenájdete 10 rozdielov. Ale funguje to, pretože funguje aj scenár. Kriminálne klišé tentokrát nebijú do očí a aj keď je to občas na hrane, ale forma pomsty a motivácie hlavnej hrdinky sú až veľmi uveriteľné a bolia aj diváka. Prípad sa formou retrospektív odvíja pozvoľna a spoločne s paralelným vyšetrovaním v súčasnosti tak udržuje v napätí. Stále je to síce len taký temnejší diel Odložených prípadov, ale keďže som v ostatných prípadoch bol v hodnotení možno až príliš tvrdý, tentokrát uprednostím vyzdvihnutie kvalít adaptácie. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak ako v jednotke (Žena v kleci), pomáhajú rozkryť chýbajúce diely skladačky flashbacky. Oproti predchádzajúcemu filmu sa tu odohráva rozvetvenejší príbeh s o niečo lepšou zápletkou. Tak trochu snaha priblížiť sa klenotu Muži, kteří nenávidí ženy. Ale na niečo také Zabijáci myslieť naozaj nemôžu. Postrádajú silnejšie ústredné duo a záver, ktorý nepôsobí priveľmi chatrno. Určite si pozriem ďalší príbeh v poradí, pretože napriek výtkam sa jedná o kvalitu, ktorá kriminálkam, s ktorými sa v ČR a SR roztrhol pytel, natrháva notýsek. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbrutálnějších detektivek, co kdy byla napsána i natočena - víc se k příběhu dodat nedá. Mám jen jednu výtku, stejnou jako u prvního dílu - Nikolaj Lie Kaas je se svým věčně naštvaným výrazem sice k sežrání, ale pro mě to prostě není Carl Mørck - toho si představuju jako autora knižních předloh podle oficiální nakladatelské fotky na přebálkách. Už se těším na třetí díl, který přijde do kin letos a patří k nejlepšímu z celé série. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale horší detektivka. Můj problém je tu jednoduchý - dost brzo všichni ví, kdo je padouch a jde jen o to ho odhalit. A v takové chvíli to musí být buď napínavé, nebo fakt hodně dobře natočené, nebo tam musí být něco jinak interesantního. Tady by tuto funkci mělo mít hledání a odhalování minulosti klíčové svědkyně, ale funguje to tak na půl. Pořád ale slušná práce, hlavně díky dobrejm postavám detektivů "říkáme jim arabáč a alkáč" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama