Reklama

Reklama

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zasnežené vrcholky hôr, zlatá horúčka a zem, kde nevládne zákon, ale sila a schopnosť urvať si čo najviac pre seba. Vizuálna stránka bez sporu dych vyrážajúca, téma vysoko atraktívna, obsadenie a spracovanie prispôsobené na pritiahnutie čo najväčšej pozornosti. Osudy dvoch mladíkov na ceste za rýchlym zbohatnutím na Klondiku je od počiatku strhujúca, má tú správnu atmosféru a obaja hlavný hrdinovia sú napísaný a zahraný tak, že pôsobia obyčajne a vďaka tomu uveriteľne. Jednou z mála vád na kráse je trošku rozvláčny úvod - hrdinovia sa ešte len dostávajú do deja, čo však neznamená, že by sa neustále niečo nedialo - a hlavne neskôr v pilotnej dvoj-epizóde je cítiť miernu predvídateľnosť. I tak však veľká spokojnosť, som zvedavý na zvyšok. Pilot: 84% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle mě to na malym prostoru chtělo vytvořit co největší děj. Prostě nasázet tam hrozně moc různejch problémů, který se v té době a na tom místě mohly stát, a omotat to kolem jednoho až dvou hlavních postav. A kolikrát se tam řešijou věci jak z nějakejch obyčejnejch nudnejch seriálů. Spešl na tom bylo teda jedině to, že se to odehrávalo na Klondiku. A jestli to bylo podle pravdy, tak zas až tak moc tomu nevěřím. Teda kromě těch skutečnejch postav jako Jack London nebo Swiftwater Bill. Bylo trochu poznat, že to bylo televizní - tou televizností a kvalitou zpracování mi to připomnělo Deadwood. Záběry krásné přírody potěšily, ale tak nějak jsem jim nevěřil tu zimu, sněhové bouře a jiné přírodní podmínky. Jinak Tim Roth to tady měl asi jako chystačku na Hateful Eight... a Sam Shepard je už pěknej dědek. Jinak dát do hl. role Richarda Maddena nebyl ani dobrej, ani špatnej nápad a Abbie Cornish sice byla gut postava, ale ve skutečnosti určitě nebyla tak pěkná. Spíš jsem tuhle minisérii proseděl u obrazovky, než abych si to skutečně užíval. Tři tomu dám, ale už po mě nechtějte, abych na to koukal znovu... ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukaný komplet a sem naprosto nadšenej. Ano, teďka přestřelených 10/10. Famózní minisérie, která v mých očích překonává i Hatfields and McCoys, se kterým to hraje na stejným písečku. Neskutečně zajímavý postavy, náááááádherná romantická linka, muž se psem, parádní psychopat Tim Roth, přesnej Sam Shepard, neskutečně sympatickej Rob Stark a hlavně Belinda, kterou chci okamžitě domů. Úžasnej dobrodružnej seriál, na kterej se nesmí zapomenout. Ideální kombinace surovosti toho prostředí a romanticko-dobrodružnýho příběhu, kterej ve vás zůstane. Už sem říkal, že je to pecka ? ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Nejaky mouchy to melo, dokonce pomerne dost. Tempo nebylo nijak zavratny a akce taky mohlo byt vic. Nicmene dva klady tohle vsechno vyvazuji. A sice paradni priroda Yukonu a v neposledni rade Abbie Cornish, ktery je neuveritelne sexy i v drsnych kanadskych podminkach! Na takovou stabajznu se proste nasinec vzdycky rad podiva. ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Pilot: Ne, že by mi seriál úplně vytřel zrak, ale určitě mi otevřel oči. Doteď jsem si představoval zlatou horečku jako skautskej tábor, kde banda dobrodruhů rejžuje na sluníčku u řeky; ale realita je ÚPLNĚ jiná. Zpracování slušný, občas byl děj na můj vkus pomalejší, ale na druhou stranu se jindy tvůrci nebáli k radikálnímu kroku. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Bill Haskell se roku 1901 vrátil na Klondike. Poté už ho nikdo nikdy neviděl ani o něm neslyšel. (TomasB.)
  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)

Reklama

Reklama