Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

joehot 

všechny recenze uživatele

John Maclean jako scénárista - tři fajn dialogy, dvě dobře vypointované scény, dva vtipy, zbytek nic moc. John Maclean jako režisér - pár (povinných) záběrů na nádherné lokace, občas se vynořila skvělá atmosféra (trochu - s důrazem na to slovo - v duchu Mrtvého muže). Fassbender tradičně moc fajn. Suma sumárum - škoda, že to nepsal a netočil John McClane. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

"Zabil jsem ženu." - "To je riziko podnikání." - "Nevadí vám stolovat s vrahem?" - "Kdyby mi tohle mělo vadit, byl bych v životě značně osamělý." Hrdina příběhu se řídí heslem, které formovalo historii a tvář Spojených států po celé 19. století. "Jdi na západ, mladý muži." Západ, to je v dynamických letech po občanské válce, kdy padly zábrany jižanských statkářů k pronikání do západních teritorií, příležitost, budoucnost, ale taky divočina, kde platí právo silnějšího a kde hrozí spoustu rizik a nepříjemností. Jedinou šancí na přežití je rychle se učit od zkušenějšího, odhodit staré návyky a mít pořádný kus štěstí. Slow West je ideální western pro ty, kterým melancholicky ospalá a hypnoticky zasněná Jarmuschova cesta jeho Mrtvého muže připadala příliš statická a zdlouhavá. John Maclean se s tím tolik nepáře a v době, kdy jsou normou dvouhodinové bijáky přichází se stopáží pouhých 84 minut naplněných dynamickým vyprávěním plným špinavých charakterů, násilí a mrtvol. Nutno přiznat, že za cenu ošizení psychologie postav a redukce potenciálně velmi zajímavých postav na figurky pro jedno použití. Ocenil bych, kdyby snímek byl o 15 minut delší. Přesto za mě velmi slušných 85 % celkového dojmu. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když se Slow West tváří jako western, v celkovém pojetí se drží celkem při zemi a působí mnohem komorněji než většina jiných představitelů tohoto žánru. Ale to ho nečiní nějak nevýrazným, právě naopak. Zde hraje prim atmosféra, vizuál, působivý soundtrack a dialogy. A já musím dodat, že až na pár zádrhelů to funguje výborně. PS: Michael Fassbender a western? Už jen tohle spojení slibuje skvělou filmovou podívanou! ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Střih a příhodná hudba činí z některých scén de facto umělecké vyjádření určitého poetična, o jehož zařazení bych v takovémto filmu silně váhal, ale rozhodně neříkám, že se mi to nelíbí. Kupodivu velmi prázdný western na mě nepůsobil nudně, ale spíše oddychově. Našlo se pár originálních nápadů na dobré scény, a také samotné záběry na putování krajinou se sledují nádherně, příběh ale ničím zvláštním neosloví. Lehký nadprůměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEN KLUK BYL DIV. VIDĚL VĚCI V JINÉM SVĚTLE. PODLE NĚJ JSME BYLI V ZEMI NADĚJE A DOBRÉ VŮLE…“ /// Westernový putování, aneb když Jay hledal Ross. Divokej západ jako místo bez naděje Fassbenderovi celkem sekne. Vobyčejnost příběhu vylepšuje závěrečná přestřelka s pointou (jestli se to dá takhle nazvat), po níž si člověk myslí, že to vlastně nebylo až tak špatný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu ospalou westernovou atmosféru. 2.) Za svojí dívkou jel bych světa kraj (i když jsme to ještě nedělali). 3.) Thx za titule ,,dresi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama