Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (206)

nash. 

všechny recenze uživatele

I limonády se musí umět namíchat. A tahle, ač sladká, chutnala příjemně. Hlavní dějová linie, řešící na jedné straně dilema osm vteřin s býkem nebo celý život s holkou a na druhé straně dilema umění a galerie nebo vidle a gumáky, sice nenudila, ale Alan Alda a zajímavější, výraznější a emotivnější vzpomínková rovina, ji zcela převálcovala. Škoda, že jí tam nebylo více. Žádný z rozehraných motivů nevyšuměl do ztracena, překvapení nakonec pobavilo, všechna žánrová klišé byla servírována vkusně a nenásilně. Příjemná romantika, mnohem lepší než třeba průměrný, leč adorovaný, Zápisník jedné lásky od stejného autora. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když není nápad na opravdu silný milostný příběh, tak si scenárista vypomůže jednoduchou berličkou: místo jedné zamilované historky strčí do filmu dvě a nějak je promotá. Děj pak skáče z jednoho příběhu do druhého a nikdy se nezdrží příliš dlouho, aby si divák stačil všimnout, jak nepříliš zajímavé obě lovestory jsou. Vysokoškolačka potká jezdce na rodeu a chce, aby s tím seknul, protože je to nebezpečná práce a ona se o něj bojí. V příběhu z minulosti se šťastně vezme zamilovaný pár, jenomže nemůžou mít děti, tak se paní vrhne na sbírání umění. A to je všechno, až tedy na očekávaný konec. _____ Na snímku mě zaujal jedině Scott Eastwood, protože ten se Clintovi fakt povedl! Další počin od dříve mnou neoblíbeného režiséra, který se mi líbí. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas zhřeším a podívám se na něco romantičtějšího a buď to jsem následně oním cukrováním přeslazen a mé dojmy ze snímku jsou spíše negativní, nebo naopak. Nejdelší jízda mě zaujala, přestože příběh je jednoduchý, poměrně přímočarý a herecké výkony jsou spíše standardní. Zajímavé je tedy zejména prostředí, v němž se film odehrává a přibližuje tak evropskému divákovi zábavu-soutěže, které jsou ve zdejších podmínkách málo známé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oddychova romanticka komedia, a ako prve, co by ma napadlo - keby som nevedel, kto to realne natocil- ze je to dalsi film Garry Marshalla. Omyl, George Tillman /Notorious B.I.G./. Doteraz som ho mal zafixovaneho ako tvorcu podpriemernych filmov, hlavne pre cernochov. Rezisersky na urovni, laska Britt Robertson a Skota VychodnehoLesa je na urovni, tempo nenudi. len v strede nastupili trochu vatovo plane plky a trocha nudy, ale potom sa to opat rozbehlo. Jo, obcas treba od hororu odpocinut a dat si romanticky film : 89 % ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Byl jsme na pochybách, jestli dát 4* nebo 5*, ale nakonec jsem dal 5*. Rozmýšlel jsem se proto, že úplně nemusím romantické filmy. Naproti tomu mám rád Alana Aldu. A tenhle film mi trochu otevřel oči. To, že není nejmladší, vím. Ale nikdy mě nenapadlo, že to s ním jednou mohlo být takto vážné, byť snad v současnosti není. Proto jsem rád, že jsem si film kvůli němu užil, protože nových filmů s ním nemusí moc přibývat, ale pevně věřím, že jich ještě pár bude. Bylo by to určitě fajn. A pokud odhlídnu od Aldy, tak je tu jedna zajímavá paralela mladýho a starýho Eastwooda. Ten starší začínal jako cowboy, ten mladší tady docela podobně navázal. Prostě klobouky mají v rodině. Nejspíš se to dědí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama