Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (206)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle je pěkný film. Romantický až běda, zpočátku vypadá, jako laciná teen romance, plná dokonalých tvářiček, ale kvalitní příběh v příběhu tuhle slaďárnu vkusně hodí do čehosi srdečnějšího, sympatického. Všechny role jsou dobře obsazeny, Alan Alda je skvělý, ano, je to průhledné, je to spíš pro holky, ale on si i nejeden opravdový chlap čas od času rád orazí u čehosi lehčího a dokáže to pochválit, čili na téhle pohodové zaležitosti asi něco bude. Určeno publiku, které má náladu na velkou porci poválečné lásky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to predvídateľný gýč... ale dobrý predvídateľný gýč. Veľmi veľa tomu dáva prirodzená, sympatická a zohratá ústredná zamilovaná dvojica Britt Robertson/Scott Eastwood a vo vedľajšej úlohe fajn Alan Alda. Je to dlhé a scenár skutočne nepredstavuje žiadny zázrak (trocha mi to pripadalo ako keby niekto chcel strašne silou mocou natočiť nový Zápisník jednej lásky, takže som spadol zo stoličky pri pohľade na meno autora literárnej predlohy), no musím sa priznať, že to na mňa i vďaka atmosfére, krásnej prírode, spomínaným hercom a (najmä ku koncu) dojímavému scenáru fungovalo (hoci to často vypadávalo z tempa). Pár plusov k dobru aj za prostredie rodea, čo mi pripomenulo svojho času najlepšie roky môjho života, ktoré som strávil v stajni pri koňoch, čo naozaj nie je úplne to isté, ako rodeo, ale v istých ohľadoch to k sebe zas až tak ďaleko nemá. Takže s prižmúrenými očami 4*. Ale iba ak práve máte chuť na stopercentne americký romantický doják. ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Po filmu Safe Haven bylo tohle velice příjemné překvapení. Jasně, červená knihovna jak vyšitá, ale když je nálada, tak proč ne! Hezký dojemný příběh o dvou časových liniích, o umění a samozřejmě o lásce (jinak by to nebyl Sparks). Závěr trochu moc pohádkový na to, aby tomu člověk mohl uvěřit, ale o to v tomhle žánru jde. Takže pro příjemný večer doporučuju - už kvůli sympatickému Scottu Eastwoodovi, který je celý táta. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Doporučuji nejdříve zhlédnout film a pak až si číst komentáře. Většina pisálků zde popisuje (jakousi ironii) spíše dějovou linku, než vlastní hodnocení a prozrazením důležitých pasáží vás akorát okradou o to kouzlo tohohle něžného, láskyplného filmu. Podobnost s The Notebook tu sice je, ale vůbec to nevadí, protože tohle dílo nabízí spoustu dalšího - vypráví o osudové lásce, která musí překonávat překážky (přinést oběť), ale bylo by bláznivé myslet si, ze ve skutečném životě je tomu jinak. Jediné, co mě mrzí je, že jsem své zhlédnutí tak dlouho odkládala. Dostalo mě to! Celou svou krásou, křehkostí, nostalgií a opravdovou láskou! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejdelší jízda je jedním z nejlepších, ne-li vůbec tím nejlepším romantickým filmem za posledních hodně let. Není to ovšem způsobeno jeho originalitou, nápaditostí, či čímkoliv jiným, co by jakékoliv jiné, podobně laděné žánrovky, běžně nepřinášeli, to spíš naopak, celé se to pevně drží veškerých zajetých a ověřených pravidel, nevymýšlí žádné riskantní novoty, prostě pěkně v zaběhlých žánrových mantinelech. Důvody, proč mě tato romantika tolik oslovila, jsou totiž jinde. Především mě tedy nadchnul casting. Pro mladýho Eastwooda mám už dlouhodobě neuvěřitelnou slabost a zde své neskutečné charisma prodává snad po vagonech, a ať si o jeho hereckých kvalitách myslí kdo chce, co chce, já ho prostě žeru a jen doufám, že bude točit víc a víc. Ovšem ani Britt Robertson jako jeho protějšek za ním vůbec nezaostává, krásné, sympatické děvče, no prostě takovému párečku snad nelze nedržet palce. Výborní jsou ale i ostatní přítomní herci, Alan Alda, Jack Huston, i Oona Chaplin, ti všichni odvádí též více než přesvědčivé povedené výkony a celý film opravdu výrazně kvalitativně povyšují, k čemuž jim ale jen tak mimochodem určitě napomáhají i fajn postavy. Dále mě vážně hodně oslovilo prostředí, a to v obou příbězích, tedy jak to kovbojské, tak to poválečné, pro oboje mám též slabost a jejich zpracování je zde jak po vizuální, tak atmosférické stránce také prostě parádní a hlavně fakt působivé. No a jak už jsem nakousl, Nejdelší jízda je v podstatě takový film dvou milostných příběhů, jenž jsou tu ovšem velice šikovně a především funkčně zpracovány a vlastně i propojeny, oba jsou emočně skutečně silné a přesvědčivé, a oba jsem si vážně příjemně užíval. Romantické filmy tedy nejsou určitě mou doménou, ovšem tato podívaná překonala veškerá má očekávání, a tudíž za mě výborný film, kterému v rámci žánru nemám absolutně co vyčíst. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama