Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (208)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsou jasně rozdány karty, tuctová kostra příběhu slibuje nulové invence a jasný konec, a to taky dodrží. Bez jediné výhybky. Jako bonus je tu zbytečná linka s nezbytečným Alanem Aldou. Zhruba za půlkou jsem vypnul a když jsem se před koncem zrestartoval, bylo vše tak, jak jsem čekal. Nebrat. Pokud chcete Aldu, pusťte si MASH. Pokud Eastwooda, pusťe si Gran Torino, Dirty Harryho či cokoliv jiného s tatíkem tohodle ťutínka s přehršlem pleťových masek. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár minutách jsem si myslel, že se těm Kenům a Barbienkám v kloboucích a kožených tangách budu na konci cynicky vysmívat. Tedy pokud bych to vůbec přetrpěl. To se nakonec podařilo, a dokonce to ani nebylo tak zoufalý, jak jsem původně předpokládal. Byl to romantický film a z hlediska žánru se povedl. Jasně, bylo to cukrkandlový, byl to pouťovej kýč, ale bylo to milý, pěkný, milejší a pěknější než reálný životy, ty to může jen rozsvítit, tak proč to zatracovat... ()

Reklama

Dalda 

všechny recenze uživatele

Film nepřichází s ničím novým ani zajímavým. Všechno co se v něm odehrává jsme už viděli tisíckrát někde jinde. Opět je to natočeno podle té kýčovité šablonky zamilovat se, rozvést se a pak se zase dát dohromady - tentokrát v kovbojském provedení. Navíc je to celé strašně natažené na něco přes dvě hodiny, i když by k odvyprávění toho příběhu stačila jedna. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pri tých všetkých sfilmovaných "sparksovkách" to už akosi stráca to svoje niekdajšie čaro. Už predchádzajúci filmový počin The Best of Me nedosahoval kvalít ako predchádzajúce filmy podľa Sparksovych diel. A v podobných dojmoch to u mňa pokračovalo aj pri tomto filme. Dvojica časových rovín, ktoré boli svojim spôsobom ako cez kopirák, bola síce dobrým základom, ale dávny príbeh o umelkyni a vojakovi bol určite o triedu pútavejší ako ten odohrávajúci sa v súčasnosti - teda romanca medzi sympatickou Sophie a egocentrickým narcisom Lukom. Nikdy som nechápal čo na tom rodeu tí ľudia vlastne vidia. Ako môže niekomu tých pár sekúnd predvádzania stáť za riskovanie života? A ja napr. neviem čím by si relatívne inteligentnú Sophie mohol získať akurát hentaký sebavedomý debilko (asi jedine svojim vzhľadom?). Ale zbytočne polemizovať. Čo sa týka filmu, nebyť poslednej vynikajúcej štvrtiny (najmä scény z aukcie), tak by som to považoval za obyčajný brak, no vďaka tým scénam spejúcim k vyvrcholeniu filmu dávam aspoň 3*. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(100/2015) / Nebyť úžasného Alana Aldu, ktorý filmu dokázal predať neskutočne krásne emócie, bol by Longest Ride asi len podpriemernou romantikou. Dejová línia z minulosti dodala filmu zmysel a šmrnc. A celkom musím oceniť aj parádne spracovanú bull ridingovú časť. V danom momente ma film potešil a zabavil. (8/10) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)
  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)

Reklama

Reklama