Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (206)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film o lásce Luka (Scott Eastwood) a Sophie (Britt Robertson). Ještě než se však dají dohromady, zachrání život Alanu Aldovi a tady nám začíná druhá krásná dějová linie o lásce Iry a Ruth. Byly to opravdu dva nádherné příběhy o lásce a byly skvěle propojené. I konec filmu diváka velice potěší. Hodnotím 4,5*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pri tých všetkých sfilmovaných "sparksovkách" to už akosi stráca to svoje niekdajšie čaro. Už predchádzajúci filmový počin The Best of Me nedosahoval kvalít ako predchádzajúce filmy podľa Sparksovych diel. A v podobných dojmoch to u mňa pokračovalo aj pri tomto filme. Dvojica časových rovín, ktoré boli svojim spôsobom ako cez kopirák, bola síce dobrým základom, ale dávny príbeh o umelkyni a vojakovi bol určite o triedu pútavejší ako ten odohrávajúci sa v súčasnosti - teda romanca medzi sympatickou Sophie a egocentrickým narcisom Lukom. Nikdy som nechápal čo na tom rodeu tí ľudia vlastne vidia. Ako môže niekomu tých pár sekúnd predvádzania stáť za riskovanie života? A ja napr. neviem čím by si relatívne inteligentnú Sophie mohol získať akurát hentaký sebavedomý debilko (asi jedine svojim vzhľadom?). Ale zbytočne polemizovať. Čo sa týka filmu, nebyť poslednej vynikajúcej štvrtiny (najmä scény z aukcie), tak by som to považoval za obyčajný brak, no vďaka tým scénam spejúcim k vyvrcholeniu filmu dávam aspoň 3*. ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Asi budu proti všem místním specialistům na romantiku, ale The Notebook byl prostě slabší. The Longest Ride je lepší především v tom, že i když je také poměrně jasné, jak to skončí, aspoň tam je pár detailů, které úplně jisté nejsou. A to rozhodně nejsem fanda country bumpkins. Navíc Alan Alda... Musím citovat komentář uživatele Disk: "Alan Alda klidně může jenom ležet na posteli a stejně si vás získá." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks asi moc nepřekvapí, stejně jako tvůrci, kteří točí podle jeho knih. Ale prostě se jim nemůže vzít, že jsou líbiví a dokážou divákovu pozornost zaujmout, především pak pozornost divaček. Scott Eastwood je zatím pořád jen hezounek, tak uvidíme, jestli z něj bude něco víc. Docela rád jsem zase viděl Alana Aldu. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jasně, Nicholas Sparks. Sbírka sladkobolu, klišé, přílišných náhod a zkrátka všeho, co jsme viděli už jinde. Nicméně filmová Nejdelší jízda představuje to nejlepší, co tento americký bestsellerista vytvořil. Je to příjemné pro oko, vystupuje tu velmi sympatické obsazení (Alan Alda klidně může jenom ležet na posteli a stejně si vás získá), zní tu hezká muzika a navíc jsou tu dva příběhy v jednom, které skvěle fungují, jakkoli jsou velmi předvídatelné, ale narozdíl od takového Talismanu to není příliš bijící do očí. A krom toho tu vystupuje Scott Eastwood, který je nejen chodícím charismatem, ale hlavně je tu fantasticky sexy. Na něm může člověk oči nechat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Reklama

Reklama