Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (207)

Dalda 

všechny recenze uživatele

Film nepřichází s ničím novým ani zajímavým. Všechno co se v něm odehrává jsme už viděli tisíckrát někde jinde. Opět je to natočeno podle té kýčovité šablonky zamilovat se, rozvést se a pak se zase dát dohromady - tentokrát v kovbojském provedení. Navíc je to celé strašně natažené na něco přes dvě hodiny, i když by k odvyprávění toho příběhu stačila jedna. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná romantika, která na mě zapůsobila a to hlavně přidanou hodnotou, kterou představovalo vracení se v čase a vyprávění moc sympatickým staříkem. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, ale za podívání určitě stálo a to už kvůli potomkům tří filmových legend. Navíc ve finále pěkný konec, ale to už se nechte překvapit. 80% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Byl jsme na pochybách, jestli dát 4* nebo 5*, ale nakonec jsem dal 5*. Rozmýšlel jsem se proto, že úplně nemusím romantické filmy. Naproti tomu mám rád Alana Aldu. A tenhle film mi trochu otevřel oči. To, že není nejmladší, vím. Ale nikdy mě nenapadlo, že to s ním jednou mohlo být takto vážné, byť snad v současnosti není. Proto jsem rád, že jsem si film kvůli němu užil, protože nových filmů s ním nemusí moc přibývat, ale pevně věřím, že jich ještě pár bude. Bylo by to určitě fajn. A pokud odhlídnu od Aldy, tak je tu jedna zajímavá paralela mladýho a starýho Eastwooda. Ten starší začínal jako cowboy, ten mladší tady docela podobně navázal. Prostě klobouky mají v rodině. Nejspíš se to dědí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Už som to asi spomínal viac krát ale opäť to musím zdôrazniť. Ak romantiku, tak s pera Nicholasa Sparksa. Inak tomu nie je ani pri tomto filmovom počine na motívy jeho knihy. ide v podstate o dva rozdielne príbehy v dvoch rozdielnych časových obdobiach. jeden je prirodzene rozprávaní treťou osobou a jeden je v reálnom čase teda Intime. Oba príbehy sú niečím špecifické a upútajú vás inou vecou a inou zápletkou ale výsledok je rovnaký láska vždy víťazí nad chamtivosťou a zlom. Film by sa dalo vidieť ešte zopár krát ale dal by som si na neho dlhší časový rozostup lebo príbehy sú silné a netreba aby scenár zovšednel a stratil to prirodzené čaro. 85% ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Doporučuji nejdříve zhlédnout film a pak až si číst komentáře. Většina pisálků zde popisuje (jakousi ironii) spíše dějovou linku, než vlastní hodnocení a prozrazením důležitých pasáží vás akorát okradou o to kouzlo tohohle něžného, láskyplného filmu. Podobnost s The Notebook tu sice je, ale vůbec to nevadí, protože tohle dílo nabízí spoustu dalšího - vypráví o osudové lásce, která musí překonávat překážky (přinést oběť), ale bylo by bláznivé myslet si, ze ve skutečném životě je tomu jinak. Jediné, co mě mrzí je, že jsem své zhlédnutí tak dlouho odkládala. Dostalo mě to! Celou svou krásou, křehkostí, nostalgií a opravdovou láskou! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno