Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (206)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo, aj keď to bola taká tá typická sladká snímka a tie zrovna moc nemusím. Ale ako romantický film dobre natočené, zaujímaví herci a celkom zaujímavé príbehy - aj keď ten príbeh staršieho muža a jeho lásky bol o dosť zaujímavejší, ako príbeh mladšieho páru. Mladý Scott Eastwood v džínsoch a klobúku na koni, jasná mladšia verzia slávneho westernového otecka, pre mňa neznáma Britt Robertson, Alan Alda v úlohe staršieho mentora príjemný. Nechcem u filmov tohto žánru moc premýšľať, len si príjemne oddýchnuť a toto bolo splnené. Dobrý film napríklad na Valentína. Ona krásna, on úspešný a svalnatý - klasická americká romantika. So šťastným koncom. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když není nápad na opravdu silný milostný příběh, tak si scenárista vypomůže jednoduchou berličkou: místo jedné zamilované historky strčí do filmu dvě a nějak je promotá. Děj pak skáče z jednoho příběhu do druhého a nikdy se nezdrží příliš dlouho, aby si divák stačil všimnout, jak nepříliš zajímavé obě lovestory jsou. Vysokoškolačka potká jezdce na rodeu a chce, aby s tím seknul, protože je to nebezpečná práce a ona se o něj bojí. V příběhu z minulosti se šťastně vezme zamilovaný pár, jenomže nemůžou mít děti, tak se paní vrhne na sbírání umění. A to je všechno, až tedy na očekávaný konec. _____ Na snímku mě zaujal jedině Scott Eastwood, protože ten se Clintovi fakt povedl! Další počin od dříve mnou neoblíbeného režiséra, který se mi líbí. ()

Reklama

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Doporučuji nejdříve zhlédnout film a pak až si číst komentáře. Většina pisálků zde popisuje (jakousi ironii) spíše dějovou linku, než vlastní hodnocení a prozrazením důležitých pasáží vás akorát okradou o to kouzlo tohohle něžného, láskyplného filmu. Podobnost s The Notebook tu sice je, ale vůbec to nevadí, protože tohle dílo nabízí spoustu dalšího - vypráví o osudové lásce, která musí překonávat překážky (přinést oběť), ale bylo by bláznivé myslet si, ze ve skutečném životě je tomu jinak. Jediné, co mě mrzí je, že jsem své zhlédnutí tak dlouho odkládala. Dostalo mě to! Celou svou krásou, křehkostí, nostalgií a opravdovou láskou! ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Automobilová nehoda jakožto spojnice dvou romantických příběhů s láskyplnými postavami a líbivými herci, přičemž castingem to tenhle film naprosto vyhrál. Britt je krásná a její projev se mi zatím vždy líbil. Scott... stačí pohled na něj a víte, že je Eastwood, atd až po stárnoucího Alana. Westernové prostředí, fajn hudba, skvělá kamera, kdy scény samotného ródea berou dech, špetka toho malířského umění, chcete-li patlanic (Scott, ač mám obrázky rád, to vystihl celkem trefně) a dva spletené milostné příběhy, které dojmou tak akorát, avšak o to více prozáří. Dlouhé čekání se vyplatilo a bylo mi naservírováno přesně to, v co jsem doufal. Doslova film na zakázku, který se jistě nestane klasikou, originalit tu vskutku není, ale o to víc jej budu mít rád. ADEPT DO TOP. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná romantika, která na mě zapůsobila a to hlavně přidanou hodnotou, kterou představovalo vracení se v čase a vyprávění moc sympatickým staříkem. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, ale za podívání určitě stálo a to už kvůli potomkům tří filmových legend. Navíc ve finále pěkný konec, ale to už se nechte překvapit. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)

Reklama

Reklama