Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (207)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Byl jsme na pochybách, jestli dát 4* nebo 5*, ale nakonec jsem dal 5*. Rozmýšlel jsem se proto, že úplně nemusím romantické filmy. Naproti tomu mám rád Alana Aldu. A tenhle film mi trochu otevřel oči. To, že není nejmladší, vím. Ale nikdy mě nenapadlo, že to s ním jednou mohlo být takto vážné, byť snad v současnosti není. Proto jsem rád, že jsem si film kvůli němu užil, protože nových filmů s ním nemusí moc přibývat, ale pevně věřím, že jich ještě pár bude. Bylo by to určitě fajn. A pokud odhlídnu od Aldy, tak je tu jedna zajímavá paralela mladýho a starýho Eastwooda. Ten starší začínal jako cowboy, ten mladší tady docela podobně navázal. Prostě klobouky mají v rodině. Nejspíš se to dědí. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh o lásce a touze stát se nejlepším jezdcem rodea. Po těžkém pádu se Luke po roce opět vrací, aby dokázal že je nejlepší. Po jízde, kdy pokoří býka pozná krásnou Sophii a přeskočí mezi nimi jiskra. Ona zarytá do umění a připravena na novou práci v new yorku, on zatvrzelí touhou vyhrát titul rodea. Do cesty jim vstupuje stařík, kterého zachrání přo autonehodě i s tajemnou krabicí fotografií, ve které se skrývá jeho život i láska. Ani netuší, co pro ně svým vyprávěním udělá a že jim změní životy.. 80% ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná romantika, která na mě zapůsobila a to hlavně přidanou hodnotou, kterou představovalo vracení se v čase a vyprávění moc sympatickým staříkem. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, ale za podívání určitě stálo a to už kvůli potomkům tří filmových legend. Navíc ve finále pěkný konec, ale to už se nechte překvapit. 80% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film rozpůlen dvěma příběhovými liniemi časově odstupňovanými 50 lety, jedna přebíjí klišé druhé. Alespoň je z čeho vybírat. Zápletka se skládá ze sobeckosti lidí a jejich schopnosti jí překonat, což se podaří v jednom příběhu a ve druhém po dosažení objektu sobeckosti, vyprchává ego. Poučné jak pantofle. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)
  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama