Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (314)

Foox 

všechny recenze uživatele

Nenáročná směsice divno-scének, které občas fungují, častěji ovšem vyvolávají wtf výraz, který podtrhuje především přítomná xenofobie a rasismus. Na druhou stranu jako lehce nepovedená kopie filmů Wese Andersona, která evidentně měla dost křečovitý vznik/dodělávání, plní svůj účel pro méně vybíravé české publikum dostatečně. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Je skvělý, že mě filmy pořád dokážou strhnout, každopádně po odchodu z Wilsonova jsem se celý třásl. Možná šlo dokonce malé nervové zhroucení. Je mi opravdovou záhadou, jak může vzniknout takový film, jak na něm může tolik lidí pracovat, aniž by se našel byť jediný, kdo by zavolal režisérovi nějakou odbornou pomoc. Absurdní ukázka českého buranského pitvořivého humoru, který uráží všechno a všechny bez jakékoliv agendy nebo sdělení, prostě pro radost z toho chovat se jako retard, co může jakýkoliv svůj dementní, xenofobní a rasistický názor skrýt výmluvou "to byl přece fór". To není omluva, když z toho fóru nic nevyplývá. PS: Až po zhlédnutí jsem zjistil, že scénář psal Epstein... to vysvětluje hodně věcí, předně to, proč kriminální zápletka nefunguje ani na nejzákladnější úrovni. V hodnocení něco mezi odpadem za všechno, co ten film představuje, a jednou hvězdou za nějaké to production values. Rozhodně v top 10 nejhoršího, co u nás po revoluci vzniklo. UPDATE: Po rozmyšlení nemůžu zůstat ani u jedný hvězdy. To prostě nejde! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zahozená šance! Výborná výprava, dokreslovaná Bratislava působila roztomile starosvětsky, scénář, který se nebál být jiný, ale natočili jen paskvil. Jakoby si dramaturg vzal dovolenou, přijel až na premiéru a pak mu už nezbývalo jen rvát si vlasy. V odlehčeném snímku přece nemají co dělat drastické záběry na upálené tělo, staženou kůži nebo nechutně ukázanou patologovu nekrofilii. Rasistické rádoby vtipy už byly doslova hnusné. Neukočírovali to. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Díky bohu jsem před zhlédnutím tohoto snímku nenavštívila (raději) místní hodnocení. A udělala jsem jen dobře. Možná se někomu 4/5 zdají moc, ale já jsem se královsky pobavila. Perfektní herci jako je Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Táňa Pauhofová, Jan Kraus, Petr Čtvrtníček atd byli sice tak trochu zárukou alespoň minimálního úspěchu, ale to vůbec ničemu neublížilo. Líbila se mi ta barevnost a kreativita, která vyzařovala z každé minuty filmu, a také nápad s 49.kolonií USA. Místy na mě někdy až moc americké, ale někdy to k filmům prostě patří. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Adéla ještě nevečeřela? To spíš Kameňák, co měl prachy a hodně fetoval. Případně vznikal v dojezdu nějakého tripu a hlubokém mentálním útlumu všech zúčastněných. Anebo ještě hůř - celé to vzniklo, aby producent mohl shrábnout "fíčko" z 52 milionového rozpočtu, což, bratru dělá hodně přes tři miliony do vlastní kapsičky. To za tu ostudu a špatné recenze i stojí. _____________ Rozebírat, co všechno je na Wilsonově špatně, by zabralo disertaci. Předně bylo vůbec úchylné měnit vážně míněnou hororovou povídku Michala Hvoreckého v parodii a popřít všechnu její původní poetiku a vyznění. Btw, Hvorecký tam nemá žádné připojování k USA, milostnou dějovou linii, postavy nejsou idioti a nejsou tu žádné vtipy na téma negři a židi. Má tam ale atmošku a překvapivou pointu. ________ Komedie za socíku suplovaly tehdy nedostupnou žánrovou zábavu. Dnes tvůrci ani nevědí, co by měli parodovat a proč, a rozhodně nemusí nic suplovat - jen je v porovnání se zahraničními filmy jasné, že na ně nemají.______________ Návaznost některých scén se střídání dne a noci mají parametry Eda Wooda Jr.. Level nezáměrné zábavnosti 9/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Titulnú skladbu "Wilson City" nahrala slovenská poprocková skupina HEX. (StilesTW)
  • S rozpočtom 41 300 000 Kč ide o zatiaľ najdrahšiu českú komédiu a 31. najdrahší český film vôbec. (Raccoon.city)
  • Ľuboš Kostelný si po seriáli Profesionáli (od r. 2008) opäť zahral streleného policajta. Pôvodne jeho postava aj ráčkovala, ale nakoniec sa producenti zľakli či to už nie je prehnané, a tak nakoniec sám seba kompletne predaboval. (krasomama)

Reklama

Reklama