Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (314)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, uznavaný producent najal velmi šikovného režiséra, sehnal práva na údajně hutnou historickou kriminálku, vytvořili společně perfektní vizuální zpracování.. A pak to celé zes***i tím, že se absolutně vykašlali na jakoukoliv vážnost, což by nebylo to nejhorší, tím je totiž sestava herců v hlavních rolích - Macháček a Dyk - ti sotva dosahují kvalit průměrného vedlejšího herce a obsadit je do hlavních rolí mohl jenom chorý korýš s kornatěním mozku. Což je popravdě to nejhorší, on by tu totiž ten humor zas tak špatný nebyl a bez mučení se přiznám, že neskonale cynický humor, který je zpravidla páchán na židy, či černochy, se mi docela líbil. Jen kdyby ten scénář jako takový, byl lepší (a s lepšími herci, samozřejmě), jeden z nejsmutněji promrhanejch potenciálů v historii cz/cs tvorby a to od dob, kdy místo krutého survival horroru a démonických divočácích "Tesáky pekelného Kňoura" dala čt prachy na večerníček "Pruhovaní kamarádi." .... " Koupil jsem ho ve Vídni, na nádraží. Ve státech už slušnýho negra neseženeš. " ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som absolútne presvedčený o tom, že toto bude dno československej kinematografie po tom ako som videl trailer k tomuto filmu. Vyzeralo to tak stupídne, že som neveril ani v najmenšom, že to bude fungovať. Ale nakoniec som sa rozhodol, že si počkám na film keď bude dostupný a pozriem si ho až potom. A z toho čo som videl, nemyslím si, že to nakoniec dopadlo tak hrozne. Okey, nemyslím si, že by bol "Wilsonov" reálne dobrým filmom, ale má aspoň pár miest, kedy si hovorím, že vidím o čo im asi šlo. Macháček a Dyk fungujú celkom dobre, no ostatné postavy sú trošku mix. Občas je fajn vidieť Riša Stankeho alebo Jana Krausa, a rovnako musím povedať, že je tu pár zaujímavých twistov, no všetko to viazne na jednom probléme. Postavy to hrajú maximálne komicky a chýba tomu serióznosť, ktorú mali filmy Oldřicha Lipského, ktorý bol tvorcom komédií podobného ducha. Film je podľa mňa relatívne neškodný a má zopár schopných miest, no celkovo je to dosť biedne. Ale na to, čo som si myslel, že od filmu reálne dostanem to nie je najhoršie. Aspoň teda v meradle človeka, ktorý čakal absolútne dno. Hodnotenie: C ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jeden tribunovej chorál pro Epsteina: "A Mááárku ty si stejně vola kus, hej, stejně vola kus, hej, stejně vola kus!" On Mašín není zrovna režisérskej bombarďák, ale takovouhle hroudu ničeho by neutlačil ani hovnivál. Nepochybuju o tom, že to všichni mysleli moc dobře a že to má víc skrytejch významů než pražský metro zastávek, ale na mě jako na diváka to působilo stejně, jako působila na učitelku výtvarky každá moje malba vodovkama - jako paskvil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se tím tajtrlíkováním, klasickým Macháčkem a Pauhofovou k nakousnutí docela i bavil, ale skoro dvě hodiny téhož beze změny, ve kterém nebyly využity všechny ty vizuální nápady a byla spíš zabita detektivní zápletka, na mě už byly trochu moc. Na odpad to u mě není, ale pod průměrem tedy rozhodně. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* slabé, hodně slabé .... a přitom to mělo dobře nakročeno. O to víc to mrzí. Líbila se mi stylizace, kamera i příběh nebyl úplně špatný. Ale co s tím provedl ten Mašín a hlavně kdo vybíral obsazení? Téměř nikomu v hlavních rolích jsem nedokázal uvěřit, ale stejně říkali většinou hlouposti - rádoby vtipné hlášky často založené na xenofóbních narážkách, či oplzlostech. Podobný pocit jsem měl u Mazaného Filipa, který však působil snad ještě kultivovaněji než toto dílko, pokud to ještě jde ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Ľuboš Kostelný si po seriáli Profesionáli (od r. 2008) opäť zahral streleného policajta. Pôvodne jeho postava aj ráčkovala, ale nakoniec sa producenti zľakli či to už nie je prehnané, a tak nakoniec sám seba kompletne predaboval. (krasomama)
  • S rozpočtom 41 300 000 Kč ide o zatiaľ najdrahšiu českú komédiu a 31. najdrahší český film vôbec. (Raccoon.city)
  • Často je vo filme zobrazená americká vlajka, avšak súčasná s 50 hviezdami, ktorú v USA začali používať až v roku 1960. Navyše sa vo filme opakovane hovorí o tom, že Wilsonov chce byť 49. štátom USA a na vlajku (s 50 hviezdami) sa herci snažia prirobiť 49. za Wilsonov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno