Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (619)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na režisérské stoličce Leonetti alias prznitel Osudového doteku. Mělo mě napadnout, že se mi opět dostane odfláknuté slátaniny, nicméně panenkové horory mám docela v oblibě, a tak jsem tajně doufal v zázrak. Samozřejmě nepřišel. Annabelle je kokotina s několika málo světlejšími okamžiky. Vykrádá bezostyšně Chuckyho a půjčuje si ze všech možných moderních duchařin , asi nejvíc z Insidious, Leonetti u něj stál za kamerou, jaké překvapení, a předkládá jen vyfiltrovanou a nudnou směsku nedotažených lekaček a příběhově nanicovaté vaty s tečkou o nevyzpytatelných cestách Páně a osudu. Zmíněná pointa mne málem přivedla k odpadovému hodnocení. Z lásky k panenkám a za scénu ve sklepě ale nakonec uděluju přehnané dvě hvězdy. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že som od "Annabelle" veľa nečakal, keďže komerčné horory, ktoré sa ešte navyše priživujú na nedávnych komerčných hitoch nie sú práve filmy, medzi ktorými by som hľadal zázrak. Ten sa podľa očakávaní nekonal ani tu, ale nakoniec to bolo fajn; približne na úrovni minuloročných Wanoviek "The Conjuring" a "Insidious: Chapter 2", takže sa príliš sťažovať nemusím. Chuckyho kultovú "Child's Play" to samozrejme v subžánri vraždiacich bábik neprekoná, ale to sa možno nepodarí už nikomu. Ale v tomto prípade je to obsahovo seknuté čistejším démonickým hororom a nasiaknuté paranoidnou atmosférou bytových hororov typu "Rosemary's Baby", čo tomu dodáva určitý punc vážnosti a robí z toho kvalitnejší film, než akým to vo svojej prvotnej podstate je. Takže osobne som príjemne prekvapený a nadšencom i odporcom každopádne odporúčam tohtoročnú hororovú paródiu "A Haunted House 2", v ktorej má práve Annabelle luxusné scény. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočené. Je znát, že režisérem je kameraman, protože si občas pěkně hraje se záběry, umístěním kamery... To je fajn. Taky jsou ve filmu dobří herci. Manžel mi šíleně připomínal Eddieho Redmayna, kdyby byl o trochu větší alfa samec. Strašidelný je film tak akorát. Bohužel příběh je dost slaboučký a zapůsobí asi hlavně na děti a naivnější diváky, kteří lidem baští to, že je to "podle skutečné události". Docela OK horor. (6/10) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Očekávání obrovské, trailer navnadil, ale tím to haslo. Jde sice o průměrný horor, který nenudí, ale to je vše. Atmosféra nebyla z nejsilnějších, ba naopak jsem necítil žádnou. Lekaček pár najdeme, ale nejsou z nejlepších. 3/4 jsou hodně utahané, moc se toho neděje a Annabelle ničím nepřekvapí. Teprve závěr ukázal něco, na co jsme čekali daleko dříve a ani ten není dokonalý. Zbytečně moc uspěchaný a dost primitivní bez většího nápadu. Annabelle měl být TOP horor roku, ale to jsme na omylu, viděl jsem spousty lepších .. 5/10 = 53% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto pokusu o horor funguje pár lekaček. Člověk se lekne zejména díky velmi kvalitnímu a hlasitému zvukovému doprovodu. Snad jednou se mi dokonce prohnaly zimomriavky po zádech. Zbytek je hrůza a děs, nebo také 95 minut nudné hry na nuděnou. Scénář musel psát človíček, který byl dlouhodobě minimálně na piku. Celý projekt byl evidentně svěřen do rukou amatérů, když budete odvážní a nakouknete na jejich filmografie a dost jasně se ukázalo, že to nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Příběh je neuvěřitelně nezáživná až těžce debilní záležitost. Celý film tak hrozně trpí a diváci bohužel s ním. Atmosféra místy na diváka hodila očko, ale co to bylo platné, když jsem se asi milionkrát přistihl, že myslím na něco úplně jiného a nevěnuji snímku takřka žádnou pozornost. Znovu se zopakuji. Průser tohoto snímku tkví v tom, že těžce nezvládá diváky alespoň malinko vtáhnout do děje. Bez zaujetí jsem se párkrát lekl. A co si vlastně budeme nalhávat. Samotná panenka byla v tomto filmu těžce k hovnu, neboť houslila asi tak 66. housle. Kdyby ve filmu chyběla, divák by si toho snad ani nevšiml. Ano, takhle těžce nepodstatná hlavní rekvizita tohoto nezdařeného pokusu o film, skutečně je. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (38)

  • V závěrečných scéně, kdy vstoupí do obchodu žena a chce si koupit panenku, lze spatřit v povzdálí na skříni ležící skutečnou podobiznu panenky Annabelle. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy ve sklepě vyjede kočárek, je vidět, že prostěradlo dopadne pravděpodobně na ruku člena štábu, který kočárek postrčil. (Corpsegrinder)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama