Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (789)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedělám si iluze, že by scénář vznikal jinak, než že se ústřední parta sešla nad hromadou jídla někdy kolem Dne nezávislosti, setkání proložila konzumací nejrůznějších látek a maratonem Toy Story a bylo vystaráno. V rovině parodií to pak podle očekávání dopadlo celkem vtipně, v rovině polopatických socio-kulturních komentářů a připomínek už ale upoceně a toporně. Nejvíc mě ale ničí nutnost neustále nadávat, každou scénu kdovíproč otřít o sexuální narážku a posledních deset minut tam namatlat extra hrubozrnnou šou, snad jen tak z hecu, jestli to někdo z diváků zvládne. Navíc se Rogen zdržuje u tisící variace toho, jak je libovolná postava pod vlivem drog a to mi stejnou měrou nepřijde vtipné, jako mě zaráží, že se jeho přístup k vtipům přestal vyvíjet, ba začal spíše retardovat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ať už si o tomhle kdo chce myslí cokoliv, jisté je, že se jedná o dost velký úkaz, neboť natočit Rkový film o tom, jak nebohé jídlo věří, že si je po pobytu v regálech odnese božstvo (lidé) do jakéhosi ráje a tam... A mě se to docela líbilo, byť si dovedu představit asi mirádu věcí, které by se dali vylepšít, ale hrozně mi to připomíná South Parkoidní Peklo na Zemi - také zhovadilost plná infantilního a sprostého humoru, která má v sobě má kritiku čehosi, v tomhle případě slepé víry v cokoliv. Naanimováno to bylo relativně dobře, humor zasáhl černou jak kdy a průměr to není u mě díky poslední patnáctiminutovce, která je [Zcenzurováno ústavem pro etiku internetových komentářů] ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ultra, ale fakt ultra sprostej animak, kterej snad prekonava i takovy preborniky jako South Park nebo Terkel ma problem. Skoda, ze taky neni ultra zabavnej. Ne, ze by to nebylo vtipny, jen je to spis o par megoznich forech, nez ze by se clovek chechtal celou dobu. Obcas je to tak bohuzel jen sprosty, ale zase prijemna zmena, oproti jinejm animakum, kde ty trochu pro dospely sem tam neco naznaci, tady je vse hezky natvrdo. A ted nemyslim jen sprostou mluvu, ale i vizualne jsou nektery sceny fakt hodne za hranou, vevodi tomu asi setkani s panem zneuzitym kondomem a zaverecny orgie. Co se tyce pribehu, ten je originalni, ale urcite z neho slo vytezit jeste o fous vic, na druhou stranu, zaver vypada trochu jako priprava pudy pro dalsi dil, tak uvidime. Ale za me spokojenost, 90 minut pohodovy zabavy, rad si to nekdy zopaknu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zdál se mi sen o tloustnoucích hvězdách, který zhulený na kanapi prožívají zápek nad myšlenkou filmu, v němž bude chtít mluvící párek zasunout do buclatý žemle. Pak jsem se vzbudil, byl jsem v kině na Buchtách a klobásách a celý to připomínalo spíš prvoplánovou noční můru. Body za penetraci sterilního moralistního vakua animáků, nula za jakoukoli skutečnou podvratnost a masitost. Sójová náhražka věcí od Matta Stona a Treye Parkera. Lavaš píchající bágel mi nestačí k výstřiku majonézy light, vy rauchwursti. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smrt a zohavení. Potraviny vydané na pospas Bohům v boji proti víře, která toliko let určovala jejich poslání... Kdo by řekl, že letní blockbusterovou sezónu potáhnou filmy od Setha Rogena a Simona Pegga (opravdu, letošní léto stálo na Star Treku a Sausage Party), ale díky bohu za to. Originalitu a kvalitu dokážou doručit už asi jen oni. Podařilo se vytvořit další klasiku. Bezskrupulózní animák plný nadávek a zvrhlých sexuálních odkazů, o smyslu víry a společenství, kamarádství i moderních vstazích. Nevídanou smršt nápadů (ne vždy plně využitých) s potenciálem pomalu na seriál, těch regálů je moc. Dokonale zmáknuté charaktery personifikující různé pohledy víry i skvělé vysvětlení konceptu náboženství sice trochu mizí ve snaze jít na ruku dnešní době, ale to poselství tam je. Výborné vtipy, povedené titulky. Těším se na nášup. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • První americký počítačově animovaný film označený přístupností R (mládež do 17 let smí do kina pouze v doprovodu dospělého). (Maulincio)
  • Ve Švédsku na film mohly - v doprovodu rodičů - už děti od sedmi let. (NIRO)

Reklama

Reklama