Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Legas 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, jaké reakce Ostrov vyvolává v různých divácích, ale se mnou Ostrov pěkně zamával. Skrz naskrz dramatický příběh "sebevražendého" vztahu z prostředí jezerních rybářských houseboatů se svojí atmosférou nemilosrdně vtírá pod kůži. Hlavní hrdinka, aniž by promluvila jediné slovo, je otevřenější, než většina snaživších se hereček. Divák, aniž by něco tušil o jistě neméně dramatické minulosti obou hlavních postav příběhu, je neustále ždímán tragickými okamžiky v budujícím se "jezerním" vztahu. Neuniklo mi ani několik milých detailů, jako je například uspořádání vytáhnutých rybářských háčků. A ten závěr... PS: Teď mě napadlo dvouslovná charakterizace filmu: DĚSIVĚ KRÁSNÝ. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Láska je ostrov v mori beznádeje. A všetko čo sme pred ňou zanechali, alebo čo nás v nej zanechalo, je už nepodstatné, odplavené vodou. Ponorené do hĺbky. Láska bolí! A keď sa prebudíme, môže byť preč, aj s ostrovom. Toto všetko sa dá odvodiť, pokiaľ sa snažíte a nevidíte v tom len sadistický film o bordeli na vode. Lenže neviem teraz či som si to odvodzoval prirodzene, alebo či som sa urputne snažil pochopiť film bez príbehu. Tento môj doteraz najstarší a (asi aj) najslabší Ki-duk Kim, mi miestami celkom pripomínal Všetko čo mám rád Martina Šulíka. Náš artový film, v ktorom bola najsilnejšou stránkou hudba. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrodenie lásky cez fyzicky precítenú bolesť mi pred rokmi evokoval veršík pesničkára Vladimíra Mertu: „Nenávist chodí ráda obnažená, to proto svlíkám kůži z těla už, to proto, že ve mně spí žena, to proto, že v Tobě se rodí muž“. Kim ki duk ma rovnako zasiahol prostredníctvom filmu, poskladaného z krásnych obrazov samoty, bolesti, smútku, smrti ...a spojenia. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Kimův film s minimem dialogů a maximem hnusných scén. Ano, je jich povícero. To, že má Kim rád prostitutky bych mu neměl za zlé (naopak mám leitmotiv jeho filmů rád), ale sraní do vody, zabíjení zvířat a ty pověstný háčky ... fuj, hanba, styď se. Filmu jsem asi neporozuměl, přesto mne zaujal. Ale na něco bych musel být asi Jihokorean, abych měl jasněji ... ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75 % - Romantické obrázky plovoucích chaloupek, poněkud naturalističtější obrázky lásky a sexu, velmi drsné obrázky násilí na sobě i na jiných, a k tomu ještě svérázný rybolov ;o) Seom je výstavou, na níž všechna tato díla shlédnete v relativně rychlém tempu, což je na jednu stranu škoda, protože konec filmu se mi zdál trochu nedopečený, ale na druhou stranu se vám vlastně uleví, protože se rozhodně nejedná o film, u kterého by se dal lehounce polykat popcorn… Ostrov je drsná podívaná, která nebude pro všechny žaludky stravitelná, a která má velkou schopnost přenášet imprese beze slov. Kdo toto je schopen ocenit, tomu se film rozhodně bude líbit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama