Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

boshke 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem v této choré úchylárně měl hledat a je mi to docela jedno. Není normální natočit film s hloubkou (alespoň většina ji tam vidí) tak dobře ukrytou, že vyhlíží jako primitivní přehlídka masochismu, fekálností, brutality a sexu. Ti, co v tom cosi krásného a úžasného našli, museli už dopředu vědět, že to kdesi v tom hnusu je, jinak to není možné... 30% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Mooc dlouho jsem se rozhodoval, jestli tomuto snímku (opravdu se tomu nedá říkat film) udělit 4, nebo 5 hvězdiček. Celé mé dilema se točilo kolem umělého prodlužování konce (snad proto, aby režisér dosáhl obligátní hodiny a půl)..zbytečně! Vzhledem k jeho poetičnosti stačilo klidně nějakých 75 minut..tím by odpadlo jakékoliv nastavování závěru. Mno..ale protože mě tohle dílko jako celek naprosto uchvátilo (první, co jsem od Ki-duka shlédl), tak jsem musel udělit, i přes pár výtek, hvězdiček pět! Ale stejně si myslím, že to celé mělo nějaký háček! :) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50,000Tržby USA $20,666Tržby Celosvetovo $69,687║ Prišlo mi to dosť tvrdo - brutálne podané, niekedy to dosť hraničilo zo znesiteľnosťou, v tomto slede mi ale popri podávanom deji vyznel príbeh trošku menej výrazní, skôr mi to prišlo ako bazírovanie na nechutnostiach z dosť statickým dejom. /40%/ ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Aj keď The Isle určite nepatrí k tomu najlepšiemu z Kimovej tvorby stále si zachováva status vinikajúceho filmu plného násilia, sexu hnusu, filozofie stratených existencií a samozrejme absurdnej lásky! Zase použitá tématika prostitúcie mi tu sedela omnoho viac ako v Bad boyovi a bola dôležitým výrazovým prostriedkom. Minimalizmus zase raz dostáva zelenú a necháva len a len na nás či si z filmu urobíme komornú podívanú alebo film s širokou hĺbkou siahajúcou až ku koreňom ľudskosti, aj keď je tu táto tendencia omnoho menej citelnejšia ako pri Jar, leto, jeseň, zima...Jar. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75 % - Romantické obrázky plovoucích chaloupek, poněkud naturalističtější obrázky lásky a sexu, velmi drsné obrázky násilí na sobě i na jiných, a k tomu ještě svérázný rybolov ;o) Seom je výstavou, na níž všechna tato díla shlédnete v relativně rychlém tempu, což je na jednu stranu škoda, protože konec filmu se mi zdál trochu nedopečený, ale na druhou stranu se vám vlastně uleví, protože se rozhodně nejedná o film, u kterého by se dal lehounce polykat popcorn… Ostrov je drsná podívaná, která nebude pro všechny žaludky stravitelná, a která má velkou schopnost přenášet imprese beze slov. Kdo toto je schopen ocenit, tomu se film rozhodně bude líbit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno