Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

silentname 

všechny recenze uživatele

Extinction bolo u mňa veľkým očakávaním. Videl som trailer a bol som veľmi napätý, ako to nakoniec vypáli. A musím priznať, že som neostal sklamaný. Atmosféra je výborná, postavy sú pre mňa uveriteľné a rovnako som aj rád, akým spôsobom tento film poňali. Monstrá sú zaujímavé a veľmi efektné a aj zasnežené prostredie je fajn. Falošné exteriéry občas bijú do očí, no konečne som mal horor, kde to nechce ísť cestou krvavých efektov a najnásilnejších spôsobov vraždy, ale reálne vybuduje atmosféru, kde máme na záver solídne fungujúci boj so zombies. Rovnako sa mi páčil aj autobusový úvod. Pre mňa je to zatiaľ najväčší hororový zážitok. Hodnotenie: A ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLELI JSME SI, ŽE UMÍRAJÍ, ALE ONI SE VYVÍJELI. PŘIZPŮSOBILI SE SVÉMU PROSTŘEDÍ. ZUBY. DRÁPY. PEVNÁ KŮŽE ODOLNÁ CHLADU. TAKOVÝ EVOLUČNÍ ZMĚNY BY TRVALY MILIÓNY LET A TÝHLE VĚCI JICH STAČILO DEVĚT..." /// Venku je mráz jak v Mrazíkovi, dvojice chlápků, malá holka a pes si žijou ve dvou barácích a nemluvěj spolu (ti chlápci), páč k tomu maj důvod. Ta zima - jak v Rusku, je pro ne-Rusáky určitě zajímavá. Všude bílo (to mi připomnělo…), příšery prej už to maj za sebou a najednou – překvapení! Komorní 90ti minutová předehra je takovou dramatickou chlapskou vztahovkou, na kterou naváže 10ti minutová střílečka. Svižně vodvyprávěnej malej příběh (se kterejma se v poslední době roztrhl pytel) a kterej (stejně jako ti vostatní) není úplně debilní. Pravda, můžeme spekulovat, jestli to, či ono, ale to vlastně u všeho. Prostě komorní, dramatickej horůrek, točenej Španělem, s americkejma hercem, v Maďarsku. Víc bych se v tom nešťoural. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Y pese a todo“, kterou v roce 2010 napsal Juan de Dios Garduño Cuenca, číst nebudu. 2.) Těším se na zimu (a nemám starou). 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Probíhá evakuace. Všichni obyvatelé jsou povinni se hlásit na určených evakuačních místech......... Nestabilní kamera v ůvodu filmu byla příšerná. Záblesky světla, střídající se s tmou a splašená až nakažená kamera mi znechutila začátek příběhu. A vlastně celý příběh mě moc nebavil. Moc povídání, žádná pořádná akce až skoro šílená chvilková nuda. CITÁT . Mám hlad..........50% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat.. V posledních letech vzniklo podobných, nezávislých pseudozombie/mutant postapo projektů hned několik a na první pohled jsou si podobné jako vejce vejci. Všechny žijí z rozpočtu který se pod maskou komorního příběhu snaží z mála vytřískat hodně muziky. Většina sází na známý xicht vyslužilé filmové superstár, nebo lépe, tv stár v kurzu. A drtivá většina krátce po vypuštění na net rychle upadne do zapomnění. Skoro to až vypadá, že tyhle filmy vlastně nemají jiný účel než procvičit mladé režiséry v řemesle.. Tak proč z té hromady šáhnout zrovna po Extinction?.. Jediným důvodem je moc hezky vykreslená vztahovka ústředních třech postav. Akce je slabá (v úvodu až tristní). Děj samotný vcelku šablonovitý a prostý. Né, že by to byla přímo nuda. Jde o fajn survival, monstra jsou relativně hezky vydesignovaná (pokud opomenu, že nemají pohlavní orgány) atd.. ale největším dramatem filmu stejně zůstává otázka jestli si ty tři postavy k sobě nakonec najdou cestu. Tahle složka příběhu opravdu funguje a skrze ní divák k postavám najde jistý vztah, který pak samozřejmě pomáhá zbytku filmu. Takže co? Takže bych Extinction doporučil spíš těm divákům kteří si více užívají survival s funkční psychologií, než kvalitní akci.........“ Tak dlouho jsi se soustředil na to jak přežít, že jsi zapomněl jak žít...“ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zombie jsou látkou, která je většinou pojata jako blbé béčko, ale někdy se přece jen tvůrci odhodlají k něčemu lepšímu. Apokalypsa je zde pojata originálně se sněhem, což se přece jen v souvislosti se zombie tak často nevidí, ale primárně je zaměřeno na postavy a jejich minulost a současnost. To vede k tomu, že jsou zde silná i slabší místa. Celkově ale dobré. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama