Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Povedený tribut osmdesátkovým béčkům, kterému chybí snad jediné, a to je krev. Hlavní antagonista je mutací příšerky Critters a useknuté ruky z Evil Dead, přičemž hlavní hrdina je takový Ash, jehož prodlouženou rukou v tomto případě není brokovnice, ale revolver. Podobně jako v McCarthyho hororech je příběh vyprávěn srozumitelně i bez použití dialogů, a takových povedených kousků je opravdu málo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pardon, že to říkám, ale choze mě opět nepřesvědčil o tom, že by byl nějaký vyjímečný tvůrce. Jeho snímky jsou fakt jak přes kopírku a pořád se opakují ty stejné chyby. Tím netvrdím, že bych to natočil líp to ne, ale hodnotím to z pohledu diváka jak to vnímám. No a zde máme opět celkem slibný námět který však podle mého názoru bohužel není nikam výrazně rozvinut. Pointa je opět absolutně nulová a to je škoda, když musí člověk (pokolikáté už?) konstatovat, že jediné co lze ocenit je potenciál který byl, ale opět promarněn.40% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

A dobre teda, za snahu. Nechcem byť teraz dáka povrchnica povrchná rodu povrchnis ale mne sa to proste nepáčilo. A lupič je tak trošku debil, keď ide po ňom polícia a chce zastreliť policajta čím by sa samozrejme prezradil keby začujú výstrel a navyše tam bol zamknutý a v strese by mu URČITE ten drôtik vypadol tak či tak. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Mňa to pobavilo. Nie je to priekopnícke veľdielo, ale je to príjemne natočené, bez slov a s patričnou dávkou humoru. Celé sa to odohráva v jednej miestnosti s jedným hercom a jedným.. Čímsi. A to mám rád. Navyše to nie je zbytočne dlhé a keď dôjdu nápady, nastupujú titule. Na tých pár minút v pohode dielko. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne jediné slovo a sice "hej", které vykřikne policista. Pro tvůrce bylo výzvou vytvořit film, který by byl i bez titulků a dabingu univerzálně srozumitelný a vyprávěl hlavně obrazem. (choze)
  • Natáčelo se dva listopadové dny v brněnské čtvrti Černá pole, která je známá řadou funkcionalistických skvostů jako vila Tugendhat nebo kavárna Era. Režisérovi ovšem zdaleka nejvíce učaroval přístavek na popelnice, kolem kterého denně chodil do práce a který mu připomínal malý strašidelný zámek. (choze)
  • Nejdražší položku filmu a vůbec nejnákladnější rekvizitu v historii LudovicoFilmu představovala popelnice, která byla zakoupena jako nová a dodatečně jí bylo proraženo dno pro závěrečnou scénu. (choze)

Reklama

Reklama