Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 1
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

Johny303 

všechny recenze uživatele

Po dějové stránce je film velká slabota a nadějný úvod se po pár minutách beznadějně sesype jako domek z karet. Mezi klady lze zařadit snad jen zajímavé obsazení, slušnou hudbu a sem tam nějaký ty odhalený kozy. Kdo je fanda silných strojů a burácející motory ho rozpalují stejně, jako vrtící se nahotinka, může si hvězdičku přidat, protože toho si tady užijete vrchovatě. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení...Neokoukaný Tomáš Hajíček a prostředí které z českého filmu zatím moc neznáme...Dobrá hudba,zajímavý příběh a Rišo Müller coby traktorista...K absolutní dokonalosti filmu chybí snad jen kratší stopáž a lepší herectví hlavního představitele,ale to je daň za neotřelou tvář hlavního hrdiny... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, čakal som väčší výplach. Janka Kolesárová, aj keď dostala len štek, tak mňa potešila, chvíľu som sa obával, že Vica neukáže svoje prednosti, ale nesklamala. Sympaťák Hájiček to statočne držal a Mullera som tam vážne nečakal. Síce volo cítiť trochu prvoplánovosť a nedostatok financií, ale benzínka v závere to istila. Celkom príjemné. 3 z 5 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Adolf Zika to možná myslel dobře, když se pustil do realizace tohoto filmu, navíc založeného na skutečném příběhu. Myslel to dobře i s obsazením neokoukaného neherce do hlavní role, to je ale bohužel vše jen o tom, to celé myslet dobře. Realita je od těch všech záměrů a přání na míle vzdálená! Jednoduše řečeno to cítím tak, že neproběhnout překvapivých 5 závěrečných minut, které filmu zachránili čest a vykřesali mu jednu velice slabou hvězdičku, tak jsem ho nemilosrdně poslal odpadní stokou do co největších hlubin nicoty a zapomění! Tahle snaha o koukatelný filmový výtvor, snad nemohla těšit ani samotné motorkáře, jako cílovou diváckou skupinu. A co mi vadilo? Všudypřítomná rocková hudba, už byla v polovině filmu celkem otravná! Jednoduchý děj který by se vměstnal zhruba do deseti minut a né 90. Taky snaha Tomáše Hájíčka předvést výkon, na který ale ještě dlouho nebude mít a to jestli kdy vůbec!? Jeho vystoupení působilo totiž prkeňě až křečovitě a výkon který podal byl spíše k pláči, než aby směřoval ke slovům uznání. Dále je asi zbytečné pranýřovat přihlouplou zápletku, tak jako třeba zbytečnou účast Richarda Müllera, kdy se opravdu snažím přijít na to, proč se dobrovolně propůjčil k účasti v něčem takovém. Osobně bych střihači klidně držel zbraň u hlavy, než by můj obličej nevystřihnul z poslední moji scény, tak hrozné to opravdu bylo. Děkuji tvůrcům za soudnost při stopáži, protože trvat to o 10 minut déle, tak opravdu z kina odejdu a to jsem udělal za svůj život pouze jednou. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená paráda - pěkné prostředí, dobří herci, excelentní muzika a motorky. Asi pomalé a jednoduché pro mainstreamového diváka, ale já byl spokojen až nadšen. Odnesl jsem si ale jiný poznatek - scény všech známých herců jsou poskládány tak, že dle mého odhadu nestrávili víc než jeden natáčecí den ( takový pan Navrátil se ve filmu objeví jen ve vzpomínce jedné sekundy, protože jeho scény z vězení se do kina nedostali vůbec ) A Vica Kerekeš svou roli mohla zvládnout za tři natáčecí dny a přesto je jako představitelka hlavní role na plakátu. pokud bych měl něco vytknout, tak že když ten film má auriolu motorkářského, tak se měla více prokombinovat zápletka na motorkářském srazu. PS: Trochu mi hlavu nebere, kdo tomu filmu může dát odpad - to už je snad póza nebo co. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Dej filmu sa odohráva aj v malom slovenskom mestečku Kolibov. Žiadne mestečko s takýmto menom sa však na Slovensku nenachádza. (BathoryMan)
  • Na oficiálních internetových stránkách www.buracenifilm.cz byly ještě před premiérou snímku zveřejněny krátké předfilmy, které předcházely dějové linii samotného filmu. Tyto ojedinělé "předfilmy" měly za úkol seznámit diváky s autentickými událostmi a zajistit srozumitelnost filmového příběhu. (VášaVF)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama