Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Herní turnaj s prizepoolem 1.6M $? To už dokáže upoutat mou pozornost, i když absolutně nejsem fanouškem RPG nebo MMORPG her a Dota mi (kromě názvu) absolutně nic neříká. Ale je to úlet, jak třeba berou e-sport v Číně a asijských zemích. Dokument zajímavý, pěkně natočený. Líbí se mi, že dokument vše představí i pro neznalce a online hraní ukáže z mnoha úhlů. Zatvrzení fanoušci jistě nějakou tu hvězdu ještě přidají, u mě za čtyři. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Manuál pro všechny nastávající zakladatele rodin: Pokud vaše dítě bude trávit dny a noci zavřené v pokoj, bude pohlaví samčího a známky v žákajdě budou solidní prognózou pro následné studium oboru s výučním listem (nic proti tomu, proboha!), tak by jste měli zbystřit a polechtat internetové připojení či aplikovat klasiku "řemen, vařečka, bez desertu". A jestli vám bude tvrdit, že se tím v budoucnu chce živit, tak mu nasaďte koňskou dávku Xanaxu! Škoda prohnilé pathetické asijské statě! 80% ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Doslova milionová reklama na Valve. Takže pokud to ještě někomu nedošlo, pokud jste v mládí vysedávali nepřiměřeně dlouho před obrazovkou, díky jedné firmě bořící veškeré hranice a posouvající e-sport kupředu se z právě z VÁS může snadno a rychle stát celebrita a milionář! True story. Obsahově to je vcelku prázdné, a přestože je to jasné jak facka, jak v bonusech tvrdí samotní aktéři, tvůrci přikrášlovali co se jen dalo, ale v té prvotřídní produkci se na to dá až překvapivě dobře dívat i očima, které Dotu doteď spokojeně ignorovaly. Pokoukání je to o to příjemnější díky poslední třetině, kde už se od té velkohubé agitky konečně přejde k soutěži, a předevšm díky pěknému prolínání záběrů na reky před obrazovkami s událostmi ve hře samotné a s povedenými animacemi založenými na tom, co se zrovna v závěrečných kláních dělo. Nemůžu se však ubránit dojmu, že nechat podstatnou část dokumentu mluvit ukrajince, jehož anglická slovní zásoba i celkové myšlenkové pochody začínají a končí u "gg" je blbost. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to dokument hlavně pro fanoušky této fenomenální hry - vysvětlování různých pojmů z Doty se film totiž příliš nevěnuje. Na tu druhou je to ale i obrázek toho, jak moc se herní průmysl rozvíjí, jaké peníze se v tom začínají točit, jak hraní berou v různých zemích či co musí profesionální hráči pro úspěch udělat. Trochu jsem doufal, že to bude více o samotném turnaji než o příběhu tří hlavních postav, ale přesto výsledek hodnotím kladně. Rozhovory mají úroveň, zápasy jsou dynamické, záběry ze zákulisí velmi zajímavé a hlavně to nestíhá nudit. Poněkud netradiční téma se tak podařilo zpracovat více než dobře - 4*. ()

filip.novak 

všechny recenze uživatele

'Free to Play' skrývá již v názvu pozvánku k volnému přidání k hráčské komunitě. Mírné problematizování profesionálního hraní slouží jen k posílení pozitivních motivací postav, které skrze píli a možnost danou společností Valve dosáhnou toužených životních cílů. Dokument je chytře vystavěnou ideologickou obhajobou "hardcore" hraní a reklamou na produkty společnosti Valve, která film produkovala. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama