Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Dota je moje neskutečná srdcovka, těch hodin, co jsem u toho proseděl, sleduju PRO scénu, fandím NAVI :) Od dokumentu jsem čekal rozhodně o něco málo víc, ale protože nedokážu definovat, co přesně, tak musím dát 4*. Danil Ishutin alias Dendi je pro mě naprosto nejvýraznější osobností evropsko/americké scény a myslím, že právě díky němu se Dota stává stále více populárnější. Díky jeho přístupu, laskavosti a smyslu pro humor.. Opravdu hrozně moc bych NAVI přál, aby vyhráli letošní The International-už 4., protože vyhrát 200 milionů korun, to už asi není k zahození :) Do prize poolu jsem taky "nemalou" částkou přispěl a jedna věc mě mrzí, že nemůžu do Seattlu :( PS: Ano, mezi rokem 2012 a 2014 narostl prize pool z 1.6 milionu dolarů na 10 milionů dolarů!!!! Takže pokud máte nějakej zajímavej nápad na investici v oblasti e-sportu, hned mi napiště! :) Do 10 let v tom budou lítat tak šílený prachy, že se z toho zblázníme! :) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, jen je velka škoda, jen velmi uzce zamereny jen na par hracu, na to, jak jsem na to začala koukat včera ráno na mobilu při cestě do práce, tak mě to chytlo tak, že jsme si to dala ještě rovnou přes oběd, jak jsem byla zvědavá, kdo vyhraje. SPOILER, takže mi pak přišlo škoda, když člověk mohl odhadnout dle komentářů rodinných přislušníků, kdo vyhraje (rozumějte, nejdříve ukázky, jak rodina žila v takovém hrozném bytě a pak tam mluví z velmi luxusního bytu :) ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Doslova milionová reklama na Valve. Takže pokud to ještě někomu nedošlo, pokud jste v mládí vysedávali nepřiměřeně dlouho před obrazovkou, díky jedné firmě bořící veškeré hranice a posouvající e-sport kupředu se z právě z VÁS může snadno a rychle stát celebrita a milionář! True story. Obsahově to je vcelku prázdné, a přestože je to jasné jak facka, jak v bonusech tvrdí samotní aktéři, tvůrci přikrášlovali co se jen dalo, ale v té prvotřídní produkci se na to dá až překvapivě dobře dívat i očima, které Dotu doteď spokojeně ignorovaly. Pokoukání je to o to příjemnější díky poslední třetině, kde už se od té velkohubé agitky konečně přejde k soutěži, a předevšm díky pěknému prolínání záběrů na reky před obrazovkami s událostmi ve hře samotné a s povedenými animacemi založenými na tom, co se zrovna v závěrečných kláních dělo. Nemůžu se však ubránit dojmu, že nechat podstatnou část dokumentu mluvit ukrajince, jehož anglická slovní zásoba i celkové myšlenkové pochody začínají a končí u "gg" je blbost. ()

CiPR 

všechny recenze uživatele

Jako hráč Doty 2 jsem byl naprosto omámem, jak vypadá pro gaming například v Číně. Fascinujcí a ohromujcí. Osudy hráčů, kteří na sobě tvrdě makali, aby to dotáhli na vrcholovou úroveň a mohli si hraním vydělávat velké peníze. Dendi, Ukrajina, opět na konferenci nezklamal svým obvyklím humorem. // 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokument rozhodně stojí za vidění, mě jako občasné (dříve pravidelného) hráče by spíš zajímalo, jestli jsou si autoři vědomi svého občasného škodění tomuto světu. Sledujeme totiž tři silné osobnosti herní scény, které se připravují a následně absolvují první ročník The International ve hře DotA 2. Jeden je asiat, který nevidí dál než na špičku svého arogantního nosu, což mu jeho přítelkyně jistě několikrát řekla a on přesto doufá, že jí opět získá a nebojí se proto upřednostnit vlastní ego nad týmem. To je jeden z problémů, který v dokumentu vidím, DotA totiž není tolik individuální hra jako týmová (a to i přes silný vliv kapitána). Příběhu naopak individualismus vládne a to je škoda. Fear jako druhý kapitán zase ukazuje zkušenost a stáří (a červené oči), díky kterým chce dokázat sobě i okolí, že progaming má smysl. Třetím do party je Dandi kapitán Na'vi, který v hraní utápí svůj smutek ze ztráty otce a hledá nový způsob jak být klidný a trpělivý. Všechny postavy spojuje naprosté nepochopení okolím a ukazuje, jak i v 21. století dokáže být moderní gamingová scéna přehlížena a nepochopena rodinou a okolím. Update: v roce 2014 byl tým s Fearem (Evil Geniuses) celkově 3., pro hyhy-ho to byl poslední turnaj, kde dosáhl nějakého úspěchu, Dendi je stále skvělý, další rok s Na'Vi byli druzí... ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama