Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Dokument o profesionálních hráčích PC her. Konkrétně se jedná o mezinárodní turnaj ve hře DOTA2 o 1 milion dolarů. Mimochodem o této hře jsem doposud nevěděl vůbec nic a zůstával mi doslova rozum stát nad tím, jakým až intenzivním způsobem mě dokázal celý průběh turnaje, ve hře o které nevím absolutně nic zaujmout. Doposud jsem netušil a nevěřil tomu, že u finále "nějaké" počítačové hry bych mohl prožívat skoro takové nervy jako při dramatickém, hokejovém zápase naší české reprezentace. Dokument krom průběhu celého turnaje nahlíží i do soukromého života předních hráčů, což se postaralo o tu emocionální stránku, která se s tou stránkou hráčskou krásným způsobem propojovala. "Dendi (reprezentant Ukrajiny) má na Twitteru více odběratelů než ukrajinská fotbalová reprezentace." ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Turnaj je natočený poutavě, ale stejně bych na něj v reálném čase nekoukala, protože tomu prd rozumím. Vzhledem k tomu, že je e-sport asi stejným sportem jako jsou šachy (možná náročnějším, protože se vám kromě mozku dost možná zavaří i prsty u rukou), nebude tak dlouho trvat, než ho protlačí i na olympiádu (minimálně na to kouká víc lidí než na ženskej fotbal). Jediná věc, co mi na tom opravdu vadila, byly ty medailonky soutěžících ala Superstar. Krucinál, já taky na pracovním pohovoru neotravuju s tím, že mi umřela rybička a už dva roky se z toho nemůžu dostat! ()

Reklama

filip.novak 

všechny recenze uživatele

'Free to Play' skrývá již v názvu pozvánku k volnému přidání k hráčské komunitě. Mírné problematizování profesionálního hraní slouží jen k posílení pozitivních motivací postav, které skrze píli a možnost danou společností Valve dosáhnou toužených životních cílů. Dokument je chytře vystavěnou ideologickou obhajobou "hardcore" hraní a reklamou na produkty společnosti Valve, která film produkovala. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne absolútne nezaujímavý dokument.. pozriem si naozaj čokoľvek ale málokedy sa stáva, že sa pri tom doslova nudím. Dve hviezdičky za to, že sa Valve snažilo a aby som nevyzeral ako nejaký hater. Dokument určený z môjho pohľadu iba pre hráčov a fanúšikov DOTY. Zvyšok hráčov pochybujem, že zaujme. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to dokument hlavně pro fanoušky této fenomenální hry - vysvětlování různých pojmů z Doty se film totiž příliš nevěnuje. Na tu druhou je to ale i obrázek toho, jak moc se herní průmysl rozvíjí, jaké peníze se v tom začínají točit, jak hraní berou v různých zemích či co musí profesionální hráči pro úspěch udělat. Trochu jsem doufal, že to bude více o samotném turnaji než o příběhu tří hlavních postav, ale přesto výsledek hodnotím kladně. Rozhovory mají úroveň, zápasy jsou dynamické, záběry ze zákulisí velmi zajímavé a hlavně to nestíhá nudit. Poněkud netradiční téma se tak podařilo zpracovat více než dobře - 4*. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama