Reklama

Reklama

Gotham - Legend of the Dark Knight

(série)
Trailer
USA, 2019, 8 h 45 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V závěrečné řadě seriálu se stanete svědky konce Gothamu. Hrdinové i padouši bojují o přežití a osud Bruce Wayna se blíží naplnění. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (13)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší sezónu střídá sezóna nejhorší, je to bohužel tak. A jak jsem se na zároveň posledních 12 dílů těšil, tak jsem i velice brzy vystřízlivěl. Vůbec mi totiž nesedla adaptace obléhání Gothamu, většina dílů byla průměr, vůbec to neutíkalo a já se nebavil. Vše dokonale zlomil až úplně poslední díl celého seriálu, který poskočil o 10 let dopředu a přinesl mimo jiné dokonalou Lily Simmons jako Catwoman, Jokera, Tučňáka i Hádankáře a nastolil přesně takový rámec, jaký jsem už dlouho chtěl vidět. Tvůrci už od začátku seriálu měli v plánu skončit pohledem na pózujícího Batmana, ale za mě příiš pozdě a příliš málo. Kdyby na to navazoval další seriál, byl bych nejvíc happy, takhle jsem jen mírně uspokojený z finále a velmi zklamaný z páté sezóny. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky nejhorší série.. moc dobrých dílů tu nebylo,a to asi jen tři díly. První, další někde uprostřed a samotný konec. Nyssa byla těžký zklamání a finální vývoj Barbary bylo k smíchu a prakticky co z toho vyplývá je,že její veškerá dosavadní proměna byla k ničemu. Z tohohle jsem fakt zklamán. Celý děj byl pouhou vykrádačkou posledního Batmana od Nolana a fakt jedinej díl co za to stál,byl ten poslední. Jak jsem napsal k předchozí sérii,nebýt těchto střídavých kvalit seriálu,byl by to fakt peckovní seriál. 55% ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gotham se s námi rozloučil troufám si říct v pravý čas. Byl to dobrý seriál, ale za těch pár sezón už se patřičně vyčerpal a ke konci už sotva popadal dech. Některé situaci už se opakovaly, postavy už vyčpěly (nebo v jednom případě slušně ztloustly) a tak jsem ve výsledku i poměrně rád za konec. Rozhodně co se Gothamu nejvíc povedlo byl Alfred, Joker (ikdyž slovo Joker nikdy nepadlo) a samotný Gordon. Penguin i Riddler byli taky fajn, ale jak říkám, ke konci už neměli co nabídnout a hlavně jejich děj už byl trochu dokolečka. Trochu tedy mrzí, že Gotham neodešel přímo na svém vrcholu (2. a 4. série), ale i tak jsem s tímto seriálem pár let strávil a ve výsledku jsem rád, že jsem na něj nezanevřel po ne moc vydařené první sérii a dal mu druhou šanci. 70% ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková malá katastrofa. Předešlé série měli stoupající kvalitu, ale tady jsme se dostali pod nevyladěnost první. Doufal jsem, že po ráži 4 bude zkrácení počtu epizod rezonujícím kalibrem, ale zůstalo u výstřelu slepým nábojem. Nezajímavé postavy, pohřbené linky z minula a vyloženě trapný a hloupý závěr. A to to mohl být hezký headshot. Nejzajímavější postavou je Joker, ale dostane zoufale málo prostoru a celé jeho charisma nakonec utopí v zelené brečce. Penguin a Riddler zastávají post jakože vtipných hádajících se manželů. Gordon zpátky nasadil gumovou tvář nagelovanýho neherce z hereckého tábora amatérů a hlavní zlosyn série, Bane, zastal post hloupého klona gorily. Kočičí dívka ztrácí sympatie a mění se v doslova šerednou kočičí ženu, Bruce je otravnější než kdykoliv předtím, Alfred absolutně zbytečný a zbytek postav lehce zapomenete. Závěrečný pohled na očekávaného Batmana na vrcholu mrakodrapu je tak po tom všem zoufalým políčkem do tváře seriálu, který dokázal zaujmout, v závěru však těžce zklamal. Doufám, že scénáristé skončili bez prémií. Odpočívej v pokoji. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Závěrečná série nepatří mezi nejsilnější článek celého seriálu ale pořád jde o skvělou (a okatě groteskní) komiksovou zábavu, která i popáté (a naposled) sází především na přehršel zajímavých postav, kupu nečekaných zvratů a velmi solidní atmosféru. Gotham končí svou štaci jako silný komiksový nadprůměr a já se nestydím, když povím, že mi bude chybět. ()

Galerie (146)

Reklama

Reklama