Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zatím patří k nejpříjemnějším filmovým překvapením letošního roku. A není divu, nechybí tomu milý příběh. Velebné krásy přírody, kde v horském kraji ještě opeření dravci svobodně shlížejí ze svých modrých výšek, jsou nečekaně krásné. Co může být krásnějšího, než přátelský vztah člověka ke všemu živoucímu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi přírodu, tak vás Králové hor nemohou zklamat. Nejen, že se tu objevuje hvězdný Jean Reno, jenž má diváky nalákat do kin, ale kamera si krásně všímá nádherných alpských scenérií, v nichž se rozehraje příjemný příběh o lásce člověka ke zvířeti, konkrétně dravci, dospívání k moudrosti, uvědomění si ceny svobody a hledání cesty otce k synovi a syna k otci. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Podobná kategorie jako snímek, který jsem viděla v blízké době, „Bella a Sebastián“.. Rozhodně doporučuji všem, kteří milují masivní nádheru divokých hor.. Všem fandům reklamy na Rajec, protože zviřátka jsou tu natočena obdivuhodným způsobem z bezprostřední blízkosti.. Pro nadšence prostých příběhů a křehkých přátelství mezi dětmi a zviřátky.. „Království hor“ je zejména o dospívání k moudrosti, o hledání životní cesty, o nalezení duševní i fyzické vitality.. Hlavní star Jean Reno je zde pouze okrajově především kvůli svému zvučnému jménu, ale i tak si myslím, že určitou skupinu diváků film nadchne tím, co nabízí.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory ostatních uživatelů, tohle je dokumentární snímek s nádhernými a kouzelnými záběry Alp a života orlů v nich. Příběh je vedlejší, celé velmi komorní osazenstvo (přesně tři herci) jej ale odehráli zcela věrohodně a přesně, jak jim to jen ten jednoduchý scénář dovoloval. Narace příběhu byla zábavně melodramatická a snažila se o nějaké hlubší myšlenky a paralely, to naneštěstí moc nefungovalo, protože jsem si nemohl vytvořit k na hrubo načrtnutému dramatu otce a syna pouto a paralela mezi synem a orlem fungovala jen ve velmi základní rovině. Nicméně příběh přesto nebyl úplný nesmysl, příroda byla opravdu nádherná a některé dokumentární sekvence vyrážely dech. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh s poraněným srdcem na dětské dlani. Vzhlíží k oblakům - v zádech dechberoucí scenérie hor, které se ochotně propůjčily k orámování dobrodružství vyobcovaného orlího mláděte a osamělého nemluvného chlapce. Jeho základem je osvědčené, mnohokrát použité propojení osudů dvou outsiderů, kteří zároveň představují dva odlišné světy na jedné planetě. Nicméně jakkoli se zápletka může zdát ne zcela originální, její zpracování je neobyčejně podmanivé - ale ne podbízivé, dokonce i hlas vypravěče je empatický a stává se samozřejmou a potřebnou součástí příběhu, aniž by se vnucoval. V popředí jeho zájmu jsou zvířátka - především ta opeřená, pochopitelně ... z rodu královského - a světe div se: NEJSOU DIGITÁLNÍ !!! V souhrnu 4,5* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)

Reklama

Reklama