Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 2

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (94)

JohnBruk 

všechny recenze uživatele

Nestává se mně často, že bych se u filmu pobavil, zasmál a zároveň hlouběji zamyslel. Komedie, u které bych se nebál přidat přízvisko "psychosociální" (ikdyž to možná nezní příliš vábně) poměrně ojedinělým způsobem zlehka brnká na hlubší témata. V přívalu humorných scén a bezprostředních reakcí Malých i velkých herců, člověka však nenechá upadnout příliš do uzavřeného vážného dumaní nad bytím a nebytím... Je to sice přiznaná karikatura, ale v reáliích dnešního moderního informačního světa a vnitřního prostředí širší rodiny, tu vyznívá způsob, jakým lidé vnímají či ohýbají realitu ať už pro kohokoliv, když už si v těch záplavách informací přestali nachvíli rozumět a nebo spolu mluvit. Na filmu se mně líbí i samotný konec, který není tak úplně pohádkou a ani realitou. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, je to kravina. Začíná to klasickou manželskou krizí, potom příběhem o třech, svým způsobem úžasných, dětech, pak se z toho stane fraška, a potom nějaká ta roztomilá "hluboká" happy pointa na konec. Rosamund, David a Billy jsou fajn hlavní (dospělí) herci. Ač je film tak zvláštně nekonzistentní, přechody jsou plynulé a neruší sledování, pokud vás děj vtáhne. Nakonec je to milé a tak nějak odpočinkové. A navíc, kdo by nechtěl vikingský pohřeb. Já ano, a za to přihodím jednu hvězdičku navíc na tuto pohřební hranici. ()

Reklama

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôvabné vyobrazenie tragikomickosti života a smrti očami detí. Obdivujem Britov za to, že veľké existenčné pravdy dokážu podať jednoduchým a úprimným spôsobom. K téme tiež krásne pasuje typický ostrovný humor. Ide o maličký film, ktorý s divákom dokáže spraviť obrovské veci. Okrem očí však treba nechať otvorené dokorán aj srdce. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Doctor Who a Gone Girl s rodinou na výletě aneb vydařená podívaná, která kupodivu nestíhá nudit a skvěle se u ní pobavíte. „The truth is, every human being on this planet is ridiculous in their own way. So we shouldn't judge, we shouldn't fight, because in the end... in the end, none of it matters. None of the stuff.“ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Herci výborní, skotská krajina čarokrásná, zápletka správně morbidní (na to, že je to ve své podstatě rodinný film), ovšem kde to skřípe, je scénář- humor vyšumí do ztracena, vlastně jako celej tenhle film. Jenže co naplat, Tennanta a Pike v jednom filmu už asi hodně dlouho neuvidím (jestli vůbec kdy), takže i kdybych sebevíc chtěl, tak tenhle snímek odstřelit nedokážu, byť je to kravinka. Ovšem oba výše zmíněné herce tu lehce válcuje Billy Connolly aneb sympaťák roku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno