Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poľské Kurva ozývajúce sa pralesom, púšťou a horami. Přibáňov optimizmus na rozdávanie a skvelá prehliadka krás Južnej Ameriky, po kultúrnej, cestárskej, gurmánskej stránky v sprievode sympatickej partičky. Omnoho lepšie a ucelenejšie než celovečerák pozliepaný z tohto seriálového počinu. Neviem sa dočkať ďalšej cesty. Trabantové výpravy som si totiž oficiálne zamiloval. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celková délka seriálu je zcela optimální na jeden večer s přestávkami pro jídlo až vám to přinesené dojde. Moc nemám co dodat. Jsem prostě nadšen. Sympatická posádka a nádherný kontinent. Čtyři měsíce zážitků, které si ani nedovedu představit. Čtyři měsíce problémů a potíží, které si představovat nechci. Mockrát museli být zúčastnění v situaci, kdy by s tím nejraději sekli. Stálo za nimi však obrovské odhodlání. Frajer se tam vzdal práce a odstěhoval se z bytu, aby se mohl vydat na cestu. To už chce pořádné odhodlání. Obrovskou poklonu si zaslouží Dan Přibáň, který měl na starosti snad úplně všechno, jak mi to tak vyznělo. Doufám, že se nejednalo o poslední výpravu a budu se těšit na tu příští ať už se pofrčí trsátky kamkoli. A pak že něco nejde. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fenomenální pokračování výprav trabantových pošuků. Neskutečná atmosféra latinský Ameriky je jen půlka příběhu; ta druhá vypovídá o tom, jak to všechno zorganizovat, zařídit a probojovat se systémem ochromeným byrokracií, je opravdu nelidský úkol a utvrzuje mě v názoru, že takový výpravy jsou zaplaťpámbu jen pro výjimečně silný osobnosti a nemůže si je dovolit podniknout každej hospodskej žvanil. Sral mě akorát neskutečně arogantní Přibáň, kterej navíc nezavře hubu a neustále obšťastňuje diváka až skoro parodickou pražskou češtinou. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Hmm, chcel som si pozrieť pár dielov a doslova som to zožral za jeden večer. 5 hodín čistého času pozerať nejaký film by som nezvládol, ale dobrodružstvo starých bakelitových socialistických vozidiel + pár ďalších už viacmenej veteránov ma neskutočne vtiahlo až do južnej ameriky. Celým dokumentom sa nesie ich duch, že stačí mať sen a ísť si za ním všetko sa podarí (samozrejme na niečo takéto treba byť aj trošku strihnutý, ale táto partia vyzerá že je tak správne, len trochu :) ). Problémy sa riešia vtedy keď prídu, nie pol roka dopredu a hlavne s pomocou ľudí, ktorí sú čím jednoduchší, chudobnejší, tým väčšie srdce, neskazení svetom peňazí a hmotných cenností. Ako dokument to bolo skvele spracované, aj vďaka dobrej kamerovej technike, podareným záber, dokumentovaní spôsobu akým prežívali, zachytením nečakaných situácií, taktiež dobre pútavo zostrihané...no proste nemám čo vytknúť. Možno by som kľudne ešte zopár dielov zvládol. Takisto som mal pocit, akoby aj pútavosťou, zaujímavými miestami a situáciami to stále viac a viac gradovalo. Môj rodák Marek mi nejak nezapadal do partie, pôsobil trošku ako samostatná jednotka ale obdivujem ho koľko naviac si vytrpel, čo sa týka jazdy na motorke oproti "pohodlnej" jazde v aute....minimálne ochrana pred dažďu. Poliaci a ich jazyk sú sranda sami o sebe, ale keď sú navyše ešte típci ako títo dvaja, najmä Tomáš tak o zábavu je postarané. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Úžasná cestovatelská sága o tom, jak několik šílenců jelo přes Jižní Ameriku v polorozpadlých autech a na jedné staré motorce. Nejde jen o ten nápad, ale tím, že je divák u všeho co naši partu potká, má pocit že jel s nimi. Dokument je bezprostřední jak jen nejvíc může být, nikdo z výpravy si na nic nehraje a vše berou s humorem a to i když se nedaří a nervy pracují. Co je na tomto doku-seriálu tak výjimečné je, že se podařilo velice citlivě zkomponovat nádherné scenérie, cestovní záběry, záběry z ruční kamery, záběry s dialogy výpravy a to vše velmi živě a profesionálně sestříhat, tak že se divák rozhodně nenudí a vše si v klidu může vychutnat. Kromě toho má Trabantem Jižní Amerikou jisté "vyšší kouzlo", ve kterém je skryto i vše ostatní co z výpravy přímo vyplývá: když je nejhůř vždy se najdou lidé co ti pomohou a nebo to, že občas je dobré podívat se na svět z druhého konce planety. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Přesný stav ujetých kilometrů se zastavil na čísle 20 406. (Stanley619)
  • Trabanti stanovili nový výškový rekord pro dvoutaktní vozidlo, když v Andách vyjeli do výšky 4868 m. n. m. (Stanley619)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)

Reklama

Reklama