Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

okkac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z řady trabantovských výletů. Hlavně díky tomu, že jsme se dočkali seriálové verze, takže můžeme s touto velmi sympatickou partou Čechů, Poláků a Slováka prožít o dost více dobrodružství, než jak tomu bylo na Hedvábné stezce a v Africe. Kouknu i na zkrácenou verzi, která byla v kinech, ale už to asi nebude tak kompletní zážitek. 9/10 ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si doplnil i seriálovou verzi Jižní Ameriky a je to prostě boží. Dle očekávání přibylo spousta nového obsahu a rázem to oproti filmové verzi ještě více získalo na kvalitě. Výprava žlutých trabantů zkrátka nezklamala, pobavila, inspirovala a jelikož je to pro mě na poli cestopisů velká srdcovka, tak nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

Reklama

Don82 

všechny recenze uživatele

Úžasná cestovatelská sága o tom, jak několik šílenců jelo přes Jižní Ameriku v polorozpadlých autech a na jedné staré motorce. Nejde jen o ten nápad, ale tím, že je divák u všeho co naši partu potká, má pocit že jel s nimi. Dokument je bezprostřední jak jen nejvíc může být, nikdo z výpravy si na nic nehraje a vše berou s humorem a to i když se nedaří a nervy pracují. Co je na tomto doku-seriálu tak výjimečné je, že se podařilo velice citlivě zkomponovat nádherné scenérie, cestovní záběry, záběry z ruční kamery, záběry s dialogy výpravy a to vše velmi živě a profesionálně sestříhat, tak že se divák rozhodně nenudí a vše si v klidu může vychutnat. Kromě toho má Trabantem Jižní Amerikou jisté "vyšší kouzlo", ve kterém je skryto i vše ostatní co z výpravy přímo vyplývá: když je nejhůř vždy se najdou lidé co ti pomohou a nebo to, že občas je dobré podívat se na svět z druhého konce planety. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

K "Trabantům na cestách" jsem se dostal až v téhle seriálové podobě, ale je to pecka. Fajn parta lidí, hezky natočené a sestříhané, úžasné lokace a přístup k cestě. Přidat k Trabikům Malucha a Jawu byl geniální nápad, poláci bavili neskutečně a ještě jsem se dozvěděl, čemu říkají "český film" a jak ztratit pas na 10 způsobů :-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poľské Kurva ozývajúce sa pralesom, púšťou a horami. Přibáňov optimizmus na rozdávanie a skvelá prehliadka krás Južnej Ameriky, po kultúrnej, cestárskej, gurmánskej stránky v sprievode sympatickej partičky. Omnoho lepšie a ucelenejšie než celovečerák pozliepaný z tohto seriálového počinu. Neviem sa dočkať ďalšej cesty. Trabantové výpravy som si totiž oficiálne zamiloval. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)
  • Trabanti stanovili nový výškový rekord pro dvoutaktní vozidlo, když v Andách vyjeli do výšky 4868 m. n. m. (Stanley619)

Reklama

Reklama