Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Egu a Babu a jejich bláznivá posádka znovu na cestách, tentokrát doprovázení stejně kanárkovým fiátkem a Jawou. A je to zábavnější a napínavější než napoprvé. Moc se mi líbí mezinárodní parta, přátelské pošťuchování mezi Čechy, Poláky a Slovákem je radost sledovat. S touhle posádkou byste na absurdní výlet brazilskou džunglí a peruánskými Andami vyrazili taky. I když by vám v pěti tisících nad mořem docházel kyslík a zadek jste měli naklepaný kvůli neexistujícím tlumičům. Za mě super a těším se na cestu po Austrálii a Oceánii. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra tramtá... prostě a zkrátka dokument, který vám dá spíše, než nějaká nudná fakta živý obraz, akci a především prostředí, do něhož by se normální člověk nikdy nepodíval z pohledu běžného turisty. Ne nějakého průvodce, který to má nacvičené a ví, kam dřív skočit. Tohle je zkrátka krok na neznámou půdu a zjevně to funguje (pozor, i bez scénáře), tudíž tleskám. Za mě osobně 5/5, ale hlavně v tom hraje ten fakt, že je to trabant (kdyby to bylo jiné auto, nevím, nevím, jestli bych dal tolik). ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pribáňovu dvoutaktnímu žlutému cirkusu na kolech to nepoměrně více sedne takto v televizní "cestovatelské sitcomové reality show" na pokračování než v celovečerní formě, kde je všechno hrrr, honí se tolik králíků, zajíců a jiných savců až skutek utek čili je z toho ve výsledku nekonzistentní slepenec kdečeho a ve výsledku ničeho. V této podobě je naopak čas i prostor věnovat každou z epizod uzavřeným příběhům, osobním dramatům, konfliktům a především jednotlivým členům výpravy. Díky tomu je to mnohem více konzistentní i bezprostřední a o řád zajímavější, zábavnější i působivější. I tak ovšem přetrvává další velký neduh celovečerní podoby; a to sice komentář, který sice není špatný, ale tím jak ani na vteřinu nezmlkne se začne po chvíli zajídat. Každopádně i to je snesitelnější v půlhodinovém balení než v bezmála dvouhodinovém. ()

Brhlis 

všechny recenze uživatele

Vynikající oddechovka, při které jsem se vždy skvěle pobavil a dozvěděl i něco nového. Opravdový elixír dobré nálady pro mého cestovatelského ducha. Po zásluze v TOP 20 seriálech na CSFD :) Smekám před všemi členy výpravy. Sestava účastníků je namixována perfektně a i přes nutné rozpory stále drží při sobě. Největší borec je u mě Dan Pribáň, který výpravu vedl. Přestože v některých situacích působil trošku panovačně, tak jsem si vždy rychle uvědomil, že člověk, který na sebe umí vzít zodpovědnost a rozhodnout, je na podobné cestě nutný jako sůl. Za skvělý nápad považuji pozvání polské a slovenské posádky. Zejména některé hlody Tomka (šířka úsměvu -> level 10 - Mick Jagger) mi mocně masírovaly bránici. Nebo Radek, který neustále ztrácel pas a poté polsky klel.. "A to prosto kurwa nemožlivé, rozumješ?! Ja pjerdole! Kurwaaaa!!!" :-D :-D 100% ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Film jsem ještě neviděl, ale dnes dávali v TV první díl této cestovatelské minisérie a to jsem prostě nemohl zmeškat. :) Po skvělé Hedvábné stezce a ještě skvělejší Africe, tu teď máme Jižní Ameriku a první díl docela solidně navnadil. Dan opět hýří vtipem (netuším, kde na ty parádní hlášky chodí) a celá posádka vypadá velice sympaticky. Jak už je ale zvykem, tak ne vše se daří, jak by potřebovali a nastane hned několik úsměvných okamžiků již v počátcích výpravy. Tito pánové a dámy mají můj obrovský obdiv, protože absolvovat takovou šílenost, je opravdu odvaha. Když se Vám "auto" sesype po 100m jízdy (po celkové GO) a máte s ním zvládnout 21k km, tak je odvaha ještě slabé slovo. :) No prostě těším se na další díly, protože tohle bude vážení opravdu jízda! A zase budu sledovat se zatajeným dechem a jen tiše závidět. Prozatím tedy 100% s tím, že kdybych byl nespokojen (což se určitě nestane), tak později upravím. Ale tato posádka je natolik sympatická a už předchozí dokumenty byly natočeny tak elegantně, že to opravdu nehrozí. EDIT 14.6.2014: Po jedenácti dílech hodnocení neměním, jelikož celý miniseriál si udržuje pěkné tempo, je natočen s grácií a mě prostě baví se na to dívat a jen závidět všechny ty zážitky, co museli prožít. 100% ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Přesný stav ujetých kilometrů se zastavil na čísle 20 406. (Stanley619)
  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)
  • Trabanti stanovili nový výškový rekord pro dvoutaktní vozidlo, když v Andách vyjeli do výšky 4868 m. n. m. (Stanley619)

Reklama

Reklama